Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 feb 2009 - Anul XIV, nr. 46 (4032)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Pentru posteritate

Boc şi Blaga şi-au lăsat amprentele la fabrica Egger

Joi, 26 Februarie 2009 (19:12:27)

Premierul Emil Boc şi ministrul Vasile Blaga şi-au lăsat amprentele la fabrica Egger, de plăci aglomerate, de la Rădăuţi. Premierul şi ministrul Dezvoltării Regionale au fost invitaţi de reprezentanţii fabricii să-şi lase amprentele palmelor pe o placă specială, alături de cele „ale familiei Egger”. Directorul comercial Mihai Şandru ne-a explicat că este o tradiţie căreia i se supun cei care sunt apropiaţi, într-un fel sau altul, de firma austriacă. „Egger este o afacere de familie. Aici şi-au lăsat urmele palmelor personalităţi, cei care lucrează aici, copii şi bunicii lor. Cine îşi lasă amprentele aici intră în marea familie Egger”, a spus directorul Şandru.

Aflaţi joi în vizită în judeţul Suceava, premierul Emil Boc şi ministrul Vasile Blaga au mers, după amiază, la fabrica de plăci aglomerate de la Rădăuţi a firmei austriece Egger, o investiţie de 210 milioane de euro. Boc a apreciat intenţia firmei de a investi şi în acest an, de criză, încă 53 de milioane de euro la Rădăuţi şi a subliniat că Guvernul sprijină mediul de afaceri şi menţinerea locurilor de muncă.

Reprezentantul conducerii firmei Egger, Walter Schigl, a evidenţiat sprijinul autorităţilor locale pentru această investiţie, care este cea mai mare fabrică de plăci aglomerate din ţară şi a subliniat că acum întreprinderea „este pe mâna managementului românesc”.

La rândul său, premierul Emil Boc a arătat că statul va aborda „cu maximă responsabilitate” politica faţă de investitori, că în trimestrul al doilea al acestui an nu va mai fi impozitat profitul reinvestit şi că în buget sunt prevederi pentru stimularea investiţiilor.

După ce au ciocnit o bere Egger cu gazdele, premierul şi ministrul Blaga au vizitat rapid şi fabrica de cherestea a firmei austriece Schweighofer, situată în apropiere, după care au plecat spre aeroportul din Iaşi, de unde au luat avionul pentru Bucureşti.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc şi Blaga şi-au lăsat amprentele la fabrica Egger.
 Vizualizări articol: 4167 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Boc şi Blaga şi-au lăsat amprentele la fabrica Egger3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei