Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 feb 2009 - Anul XIV, nr. 32 (4018)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nica: Ne-am propus, în perioada următoare, o acţiune în forţă împotriva marii criminalităţi

Marţi, 10 Februarie 2009 (16:01:34)
Ministrul interimar al Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, a vorbit, în timpul audierilor în comisiile reunite de Apărare şi Administraţie ale Parlamentului, despre o acţiune în forţă împotriva marii criminalităţi, ce ar urma să fie începută în perioada următoare.

"Ne-am propus, în perioada următoare, o acţiune în forţă împotriva grupărilor de mare criminalitate, ca aceste grupări să înţeleagă că în lupta dintre poliţist şi infractor există un singur câştigător: legea", a afirmat Nica în timpul audierii în comisiile parlamentare reunite de Apărare şi Administraţie.

Nica a vorbit despre necesitatea ca românii să aibă încredere în forţa legii, anunţând că ordinea publică este o componentă prioritară pe care o va avea în vedere în timpul mandatului său la Ministerul Administraţiei şi Internelor.

"Trebuie să ne ocupăm atât de prevenire, cât şi de depistarea infracţionalităţii. Fiecare om se gândeşte la ordinea publică, la siguranţa cetăţeanului, iar asta mă face să afirm că şi pentru mine este o prioritate", a declarat Nica.

El a amintit şi de necesitatea redării demnităţii poliţistului, afirmând că sunt cunoscute situaţiile în care poliţiştii sau familiile acestora au avut de suferit fiind lipsiţi de protecţie.

"Este extrem de important să îi dăm poliţistului protecţie, dar şi el trebuie să fie atent, căci imaginea sa este în ochii oamenilor de multe ori identică cu cea a Poliţiei", a afirmat Nica.

Întrebat în timpul audierilor despre efervescenţa din ultima vreme a incidentelor legate de traficul de arme sau de droguri, Nica a răspuns, referindu-se la captura de droguri de la Constanţa: "E bine că i-am prins".

"Încearcă şi ei pe unde pot. Au încercat şi pe aici, dar i-am prins. Dacă îi vom prinde de fiecare dată, nu vor mai încerca pe aici, vor încerca prin altă parte. Acest lucru l-am avut în vedere atunci când i-am felicitat pe poliţişti", a afirmat Nica, precizând că vorbeşte atât despre captura din judeţul Constanţa, cât şi despre cea din Brazilia, de peste patru tone de cocaină, realizată împreună cu Agenţia Americană Antidrog.

Comisiile reunite pentru Administraţie şi Apărare din Parlament au decis, marţi, cu 30 de voturi "pentru", opt "împotrivă" şi cinci abţineri, să întocmească un raport favorabil numirii lui Dan Nica în funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor.

Voturile "pentru" au aparţinut parlamentarilor din Coaliţia de guvernare PDL-PSD, în timp ce voturile "împotrivă" şi abţinerile au aparţinut parlamentarilor liberali şi celor ai UDMR.

Senatorii şi deputaţii vor vota, miercuri, cu bile, validarea vicepremierului Dan Nica şi în funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, în urma deciziei Birourilor Permanente ca acesta să fie audiat de comisiile parlamentare, a declarat, marţi, secretarul Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Premierul Emil Boc a transmis, miercuri, Preşedinţiei, propunerea de numire a lui Dan Nica în funcţia de ministru interimar al Administraţiei şi Internelor şi a sesizat cele două Camere parlamentare în vederea modificării structurii Guvernului, astfel încât Nica să cumuleze funcţia de vicepremier cu cea de ministru.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, decretul de numire a lui Dan Nica în funcţia de ministru interimar al Administraţiei şi Internelor, precum şi eliberarea din funcţia de ministru a lui Liviu Dragnea. Dragnea şi-a anunţat public demisia de la conducerea MAI la 2 februarie, demisia fiind înregistrată în aceeaşi zi la cabinetul primului-ministru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nica: Ne-am propus, în perioada următoare, o acţiune în forţă împotriva marii criminalităţi.
 Vizualizări articol: 514 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nica: Ne-am propus, în perioada următoare, o acţiune în forţă împotriva marii criminalităţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei