Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 feb 2009 - Anul XIV, nr. 32 (4018)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Faţa oraşului

Blocurile din centrul Sucevei, primele pe lista reabilitării termice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Blocurile din centrul Sucevei au cele mai mari şanse să intre în programul de reabilitare termică a clădirilor, pentru care, din bugetul de stat, vor fi alocate anul aceste fonduri în valoare de 160 de milioane lei.

Întors de la Adunarea Generală a Asociaţiei Municipiilor din România, primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus că strategia Guvernului este diferită faţă de cea abordată până acum, pe de o parte fiind acordate subvenţii mult mai consistente, dar fiind impuse şi nişte condiţii.

“Am discutat cu ministrul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, Vasile Blaga, care mi-a dat asigurări că anul acesta vor fi reabilitate termic 60.000 de apartamente. Suceava are depuse deja 17 proiecte de reabilitare a blocurilor, ceea ce e foarte bine, pentru că se va merge pe principiul primul venit, primul servit. Atâta doar că noua strategie a Guvernului este ca aceste lucrări să se facă pe zone distincte, blocuri compact grupate, nu unul aici şi unul în celalalt capăt al oraşului. Firesc ar fi ca prioritate, în acest caz, să aibă zona centrală a oraşului, pentru a da o altă faţă Sucevei”, a spus primarul Ion Lungu.

 

50% de la stat, 30% de la primărie, 20% din buzunarul locatarilor

Avantajele sucevenilor care vor intra în programul de anvelopare termică a clădirilor sunt multiple, pornind de la reducerea costurilor la încălzire şi până la subvenţionarea lucrărilor, în cea mai mare parte, de la bugetul de stat şi de la cel local.

Noul program prevede ca 50% din banii necesari reabilitării termice să vină de la Guvern, 30% de la primărie şi doar 20% din partea asociaţiilor de proprietari. De asemenea, se intenţionează reducerea numărului de voturi necesare pentru luarea acestei decizii la doar jumătate din locatarii blocului, pentru a nu mai fi atât de multe piedici în calea programului.

Nu în ultimul rând, dacă sunt locatari care nu vor să plătească, există posibilitatea ca primăria să le acopere temporar contribuţia cuvenită, de 20%.

“În cazul în care e doar rea-voinţă şi se opun binelui celorlalţi proprietari, avem mijloacele prin care să recuperăm banii investiţi de la acei proprietari. Dar unde se va dovedi că familiile care nu contribuie chiar nu au de unde, fiind cazuri sociale, atunci vom suporta noi cheltuielile, din bugetul propriu”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu, care e decis să facă toate eforturile necesare ca sucevenii să beneficieze de programul de reabilitare termică a blocurilor, chiar de anul acesta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Blocurile din centrul Sucevei, primele pe lista reabilitării termice.
 Vizualizări articol: 2132 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Blocurile din centrul Sucevei, primele pe lista reabilitării termice1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nu e corect! trimis de
(10 feb 2009, 21:41:11
De ce numai orasenii au aceste drepturi? De ce nu se reabiliteaza termic si locuintele celor de la tara? Ce ei nu sunt oameni? Pai din 2010 stimabilii oraseni nu vor putea vinde blocurile daca nu vor avea certificat termic. Sa vezi atunci pretuti mai frate! Vor uita probabil ca au investit 20% pentru reabilitare termica si foarte putin pentru renovari in interior... Parca vad preturi de peste 100000 euro pentru niste chichinete de apartamente...
2.   LUNGULEEEEEEEEEEEE trimis de
(10 feb 2009, 22:37:24
REPARA STRAZILE BAH POALA CA MA PISH PE TIEN MAH CAND TE VAD ****ZTZI MORTZII**** DE ****AR...EU RAPAR MASINA ZILNIC MA DISTRUSULE, REPARA CU GARANTIE MINCINOS OBOSIT, AI SPUS CA LUCRARILE AU GARANTIE TIFOSULE, UNDE E GARANTIA ACU CAND E PRAF SI PULBERE ASFALTU**** SA-TI FOAT DE GOGOSAR OSTENIT...SA ITI CADA FICATII IN CIORBA LUATEAR NAIBAH DE IMPUTZIT
3.   SUCEAVA trebuie sa se schimbe! trimis de
(11 feb 2009, 20:06:13
Sper k dl. primar va angaja niste arhitecti cu studii solide care sa transforme tristele blocuri comuniste in niste cladiri vesel colorate asa cum sunt mai toate blocurile in Occident (dak a ajuns dumnealui pe acolo). Si dak tot se apuca de treaba asta, sa schimbe si geamurile apartamentelor k sa existe un tot unitar si o estetica exemplara. Degeaba se coloreaza blocurile, dak raman geamurile cu keder de la balcoane si cate apartamente, atatea tipuri de geamuri.

As dori sa-l informez pe dl. primar k in Italia blocurile se varuiesc la fiecare 5 ani, o parte primaria, o parte locatarii, iar faptul k acolo nu exista blocuri verzi cu acoperisuri albastre cum numai in Romania poti vedea, este pentru k exista un plan urbanistic de respectat si legi care interzic colorarea cladirii dupa bunul plac, ci folosirea anumitor culori (galben/portocaliu si ATAT!!!!). De asta Romania arata k un mare bazar, iar tarile occidentale k niste pete de culoare unitare!Bafta si sa mai invatam si de la

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei