Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 feb 2009 - Anul XIV, nr. 32 (4018)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nu mai vrea la Suceava

Coaţă cere strămutarea procesului, motivând existenţa „presiunilor”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Ioan Popovici, alias „Coaţă”, nu mai vrea să fie judecat la Suceava. Cel puţin aşa susţine avocatul Marius Striblea, care a anunţat că în perioada imediat următoare va depune la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o cerere de strămutare a dosarului în care clientul său este judecat pentru instigare la distrugere calificată, ca urmare a acuzaţiilor că a comandat incendierea pensiunii „La Dolce Vita”, aparţinând rivalului său în afaceri.

 

Prezent la termenul de ieri al procesului aflat pe rolul Judecătoriei Suceava, Marius Striblea a precizat că tot ceea ce se întâmplă în acest dosar este cel puţin ciudat. Apărătorul lui Coaţă a spus că nu poate înţelege numărul mare de judecători care s-au perindat în dosar.

„Până în prezent, au fost cinci judecători în acest dosar, unul la urmărirea penală şi patru după finalizarea rechizitoriului. Pentru mine este cel puţin ciudat şi cred că miza şi presiunile în acest dosar sunt imense. Din punctul meu de vedere, nu cred că se mai poate vorbi de un proces echitabil în ceea ce-l priveşte pe clientul meu. Se mai adaugă şi impactul mediatic asupra acestui caz, astfel încât am mari suspiciuni că soluţia din dosar va fi una corectă. Până la termenul următor vom depune cerere de strămutare a dosarului şi sper să ne fie aprobată”, a declarat Marius Striblea.

 

O instituţie bancară cere şase miliarde de lei vechi

Termenul de ieri a fost extrem de agitat. Mai întâi s-a pus în discuţie cererea unei instituţii bancare de a se constitui parte civilă în dosarul în care Coaţă şi Mândrilă - Polonic sunt arestaţi şi judecaţi pentru incendierea pensiunii „La Dolce Vita”. Judecătorul de caz a acceptat cererea, iar pretenţiile băncii care s-a constituit parte civilă sunt de 600.000 de lei (6 miliarde de lei vechi).

Apărătorul lui Coaţă consideră însă că acesta este un alt motiv care demonstrează existenţa unor interese ascunse în soluţionarea dosarului în mod incorect.

„Această cerere nu trebuia acceptată, nu avea cum să fie acceptată în această fază. Banca trebuia să se constituie parte civilă până la finalizarea rechizitoriului, nu acum, când dosarul este deja pe rol”, a declarat avocatul Marius Striblea.

Din acest motiv, apărătorul lui Coaţă a recuzat completul de judecată şi aşteaptă să afle dacă cererea sa a fost acceptată.

 

Acuzaţii extrem de grave şi un scenariu halucinant

Anchetatorii au stabilit că pensiunea „La Dolce Vita” a ars în cursul anului trecut după un atac bine pus la punct. Autorul incendierii a fost un anume Petrică Mândrilă, zis „Polonic”, numai că după înregistrarea unor discuţii telefonice între acesta şi Ioan Popovici s-a stabilit că între cei doi a existat o strânsă legătură. Motivul incendierii pensiunii „La Dolce Vita”, aparţinând lui Dumitru Berbece, a fost eliminarea unuia dintre rivalii lui Coaţă de pe piaţă, mai ales că pensiunea acestuia, „Casa de Piatră”, se afla chiar în vecinătatea celei care s-a făcut scrum. Arestat într-o altă cauză, pentru câteva furturi mărunte, Polonic a sunat în mai multe rânduri şi i-a cerut lui Coaţă diferite sume de bani pentru a nu-l da pe mâna oamenilor legii. Discuţiile au fost înregistrate şi aşa s-a stabilit că preţul ce trebuia plătit de Coaţă pentru a scăpa de concurenţă era de 50.000 de lei şi un apartament.

În prezent, atât Coaţă cât şi Polonic sunt arestaţi în acest dosar şi într-o vreme au fost colegi de celulă în Penitenciarul Botoşani. Pagubele provocate prin incendierea pensiunii „La Dolce Vita” au fost evaluate la 600.000 de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Coaţă cere strămutarea procesului, motivând existenţa „presiunilor”.
 Vizualizări articol: 808 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Coaţă cere strămutarea procesului, motivând existenţa „presiunilor”3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Solutia trimis de
(10 feb 2009, 14:57:28
Coata, sa te judece la Craiova, acolo scapi usor si repede!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei