Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 feb 2009 - Anul XIV, nr. 32 (4018)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministrul Sănătăţii va cere Executivului deblocarea a 3.000 de posturi de medici

Marţi, 10 Februarie 2009 (18:04:04)
Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, va cere, joi, Executivului deblocarea a 3.000 de posturi de medici, din care jumătate pentru rezidenţii din anii terminali, pentru eficientizarea activităţii din spitale şi din secţiile cu număr mic de specialişti.

"Voi cere deblocarea de urgenţă a 3.000 de posturi, din care 1.500 pentru rezidenţii din anii terminali şi restul specialişti. Ei ar putea merge în spitalele sau secţiile cu deficit de doctori. Vom căuta soluţii pentru a-i plăti mai bine", a spus Bazac.

Ministrul Sănătăţii a discutat, marţi, cu directorii spitalelor judeţene despre internarea obligatorie a tuturor urgenţelor cu cod roşu direct de la Unităţile de Primiri Urgenţe (UPU).

"Am convocat, marţi, la Bucureşti directorii tuturor spitalelor judeţene din ţară. Vreau să înţeleg exact care este punctul lor de vedere. UPU are un cadru foarte bine reglementat, dar restul structurilor spitalelor au rămas foarte mult în urmă", a spus ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, înaintea întâlnirii.

După întâlnire, ministrul Bazac a spus că există soluţii pentru îngrijiri medicale sigure şi fără riscuri. "Actul medical între unitatea de primiri urgenţe şi celelalte secţii trebuie fluidizat", a mai spus demnitarul, enumerând câteva dintre măsurile ce vor fi supuse dezbaterii publice.

Măsurile propuse de ministrul Sănătăţii presupun creşterea numărului de medici, iar acest lucru ar putea fi realizat prin deblocarea postruilor. De asemenea, reglementarea gărzilor vizează existenţa unui număr mai mare de personal.

Ministrul Sănătăţii opinează că Executivul ar putea aproba deblocarea a 3.000 de posturi de medici, deşi până miercuri demnitarul a spus că bugetul pe 2009 nu ar permite creşteri salariale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Sănătăţii va cere Executivului deblocarea a 3.000 de posturi de medici.
 Vizualizări articol: 598 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul Sănătăţii va cere Executivului deblocarea a 3.000 de posturi de medici0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei