Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 feb 2009 - Anul XIV, nr. 32 (4018)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sorin AVRAM

Sorin AVRAM


Sutanele care au supărat Soarele

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Tare am impresia că o bună bucată de vreme locuitorii comunei sucevene Cajvana nu se vor mai putea bucura de mângâierile razelor Soarelui. E greu de presupus că Soarele îşi va mai face apariţia deasupra localităţii care geme de vile construite de „stranieri” pentru a avea fiecare casa lui cea mare în care să stea la loc de cinste patul acoperit cu o pătură cu căprioara care bea apă rece din izvor şi pe care şade cuminte, ca o fată mare, o frumoasă păpuşă gătită mireasă.

Să nu credeţi cumva că Soarele este invidios pe gospodarii din Cajvana pentru că ei au vilă, iar El nu are. Soarele este supărat pentru că nu şi-a găsit ochelari fumurii pe măsura Sa şi, de aceea, dacă s-ar mai apropia cumva de localitatea înainte amintită, ar putea să orbească.

Vinovaţi sunt doi dintre gospodarii cu sutană ai aşezării, fraţii Iulian-Vasile şi Marius-Gheorghiţă Davidoaia. Cu sutanele proaspăt apretate şi feţele bucălate, cei doi preoţi au pozat pentru „Monitorul de Suceava” mândri de marea lor realizare: Biserica acoperită cu aur. Cele două feţe bisericeşti au explicat pentru feţele palide de foame din cauza crizei financiare cum au reuşit ele să acopere cu o tablă de inox „bombardată cu particule de aur” Biserica cu Hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril”. Părintele Vasile şi părintele Gheorghiţă au vorbit despre cum au adus ei de la Kiev tablă şi „meşteri tăblari”, şi despre cum urmează ca 500 de metri pătraţi de acoperiş să fie făcuţi din tablă aurită.    

Şi-acum veşti din oraşul de la poalele Tâmpei: Tribunalul Braşov a infirmat decizia Judecătoriei Suceava care a anulat actul constitutiv şi statutul Fundaţiei Fondul Bisericesc Român Ortodox Român al Bucovinei. Astfel, fundaţia particulară condusă de Înaltul Pimen este foarte aproape de a pune topoarele pe 192.000 de hectare de pădure, teren forestier după care aleargă cu drujba scoasă de un cot jumate încă din anul 2001.

Avem o veste proastă şi una bună. Vestea bună este că, dacă Fondul Bisericesc va pune drujba pe cele 192.000 de hectare de pădure, toate lăcaşurile de cult din judeţul nostru vor putea fi poleite cu aur. Vestea proastă e că nu va mai trebui ca bătrânii care îşi vând bibelourile şi-şi scot dinţii de aur din gură pentru a face donaţii lăcaşurilor de cult să se deranjeze. Aşa stând lucrurile, aceştia vor crede, bieţii oameni, că nici Biserica nu mai are nevoie de ei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sutanele care au supărat Soarele .
 Vizualizări articol: 2146 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.57/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 7 voturi
Sutanele care au supărat Soarele3.657

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pffff trimis de
(10 feb 2009, 12:52:36
Am spuso odata si o repet.Biserica este afacerea secolului,atata timp cat exista tampiti care cred ca ia facut ,,doamne doamne ,,dintr-o mana de lut. Nu santem pe vremea lui STEFAN Cel Mare ,si padurile sunt un bun al statului ROMAN ,nu ale unui cult.Luati exemplu Olanda , Germania , si multe alte tari vedeti nivelul de trai l-a care au ajuns.Si asta nu datorita biserici.Retrasatilor veti duce poporul Roman in epoca de piatra . Bravo domnului Sorin Avram si bravo Monitorului ca au o gandire civilizata si au curajul sa spuna lucrurilor pe fata,intr-o tara condusa de sutane

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei