Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 feb 2009 - Anul XIV, nr. 32 (4018)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Sub „ochii” şefului

Angajaţii Spitalului Suceava, supravegheaţi video din biroul directorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Activitatea derulată în punctele cheie ale Spitalului Suceava, precum Unitatea de Primire a Urgenţelor, holul principal sau bucătărie, este urmărită îndeaproape de directorul acestei unităţi sanitare, Vasile Rîmbu, care, de vineri, şi-a instalat pe calculatorul din biroul managerial un program special, ce îi permite să vizioneze în timpul programului său de lucru toate imaginile video surprinse de camerele de luat vederi instalate în interiorul şi în exteriorul unităţii.

Cu ajutorul respectivului sistem, Rîmbu poate surprinde în direct tot ceea ce se întâmplă în zonele din incinta şi din afara spitalului supravegheate video. Astfel, el are posibilitatea să monitorizeze traficul de bolnavi şi aparţinători derulat prin intrarea principală, de la laboratorul Synevo, dar şi modul în care portarul din acest sector îşi face treaba, cu alte cuvinte dacă permite nejustificat accesul unor persoane în incintă sau dacă ia bani în schimbul unui asemenea favor.

 

Rîmbu: „Nu vreau să par securistul Spitalului”

De asemenea, managerul general poate urmări aglomeraţia din parcarea de la UPU, precum şi afluxul de pacienţi din această zonă, dar şi cât de corecte sunt angajatele de la bucătărie, de exemplu.

„Nu vreau să par securistul spitalului, dar acest program este necesar şi va fi instalat şi în alte birouri, respectiv la directorul medical, la cel de îngrijiri şi la cel administrativ. Datorită lui se poate interveni mai uşor în anumite chestiuni legate de activitatea din aceste sectoare”, şi-a motivat Vasile Rîmbu decizia.

El a adăugat că supravegherea de tip Big Brother la care ia parte începând de vineri i-a permis deja să depisteze anumite deficienţe, cum ar fi numărul insuficient de banchete de la Unitatea de Primire a Urgenţelor, neajuns pe care intenţionează să îl îndepărteze în cel mai scurt timp. O altă problemă sesizată direct din fotoliul de director a fost vigilenţa scăzută a portarului de la intrarea principală, care permitea cu prea multă uşurinţă accesul bolnavilor şi aparţinătorilor.

 

Spitalul, ticsit cu camere video şi monitoare, în viitor

Vasile Rîmbu a subliniat că supravegherea cu ajutorul camerelor de luat vederi va fi extinsă şi la nivelul altor sectoare, prin achiziţionarea şi plasarea de noi camere video care să supravegheze, printre altele, fiecare intrare din secţii. El a subliniat că măsura are ca scop şi protejarea angajaţilor faţă de atitudinea uneori nepotrivită a populaţiei, dar şi a bunurilor spitalului în condiţiile în care regulat se produc acte de vandalism.

Legat de acest ultim aspect, şeful Spitalului Suceava şi-a manifestat intenţia de a instala monitoare în anumite locaţii din incintă şi din exterior, astfel încât populaţia să fie conştientă de prezenţa obiectivelor de filmat şi ca atare să fie mai disciplinată.

„Camerele de luat vederi nu sunt atât de vizibile. Însă, dacă oamenii se văd pe monitor vor şti imediat că sunt filmaţi şi vor avea mai multă grijă la comportamentul pe care îl adoptă. În plus, în cazul unor infracţiuni, există posibilitatea ca autorii să fie identificaţi şi pedepsiţi, întrucât imaginile surprinse vor fi furnizate Poliţiei”, a completat Vasile Rîmbu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angajaţii Spitalului Suceava, supravegheaţi video din biroul directorului .
 Vizualizări articol: 2787 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Angajaţii Spitalului Suceava, supravegheaţi video din biroul directorului4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ILEGAL trimis de
(10 feb 2009, 12:30:57
"Activitatea derulata �n punctele cheie ale Spitalului Suceava, precum Unitatea de Primire a Urgentelor" ....ilegal ! Prina aceasta nu se permite dreptul la confidentialitate al pacientilor. Rambu este economist parca, asa ca nu are nici o competenta in a supraveghea pacientii. Aceste camere nu au voie sa fie instalate in saloane, sali de operatii, triere bolnavi ci doar pe holuri, garaje, partea exterioara a cladirii!
1.1  RE: ILEGAL trimis de
(10 feb 2009, 23:52:37
exact unde sunt fraere...! nu se poate face ceva bun in spitalul asta si gata comentarii aiurite...normal ca sunt pe holuri si in punctele de acces!!! toti spuneti de strainatate si de cum sunt tratati pacientii acolo...crezi ca in strainatate daca vezi ca scrie mare ca este usa securizata si accesul se face intre orele..., trage cineva de usa aia si o rupe...?! de ce nu vorbesti si de gradul de civilizatie al vizitatorilor...ei fac ravagii...pacientii sunt in treaba lor , in saloane! smecherii astia de doi bani se simt"ingraditi" si privati de drepturi...si nu au nici un pic de buna crstere...! nota 10 pentru acest sistem de supaveghere si eu as pretinde si preturi enorme celor care distrug usi si inchizatori...doi-trei din astia cu surplus de hormoni sa fie arsi bine la buzunare si se linistesc dupa aia toti talentatii...
2.   Nu se poate... trimis de
(10 feb 2009, 14:58:57
In salile de operatii si de tratament nu se pot monta asa ceva!!! Dar poate un pacient trebuie dezbracat pentru o anumita interventie, trebuie sa se uite Rambu si Motanita la "motanelul" lui????
3.   Ok! trimis de
(11 feb 2009, 08:00:55
sistemul e cu 2 taisuri! dar in principal, poate o sa vada directorul cum doarme medicul de garda si pacientii asteapta "desteptarea" acestuia, ori va vedea cam cati bolnavi trebuie sa ingrijeasca o asistenta la pediatrie (cam 25 in medie in acest sezon) si cum tipa insotitorii ca li se fura bunurile de prin saloane! a, era sa uit: poate pune camere si prin sala de tratamente ca sa vada cum bate vantul prin dulapurile de medicamente!!!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei