Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 feb 2009 - Anul XIV, nr. 32 (4018)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


De două ori tristeţe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Să nu credeţi că n-am auzit deja glasuri care ziceau „lasă, bă, că şi-a căutat-o, ce-i trebuia lui discotecă la 3 noaptea!?”, că aşa-i românul, sever şi regulamentar, adică sportivu’ tre’ să se culce o dată cu găinile şi să fie mai abstinent decât Prea Fericiţii (varianta ce zic, nu ce fac!).

Mi se întâmplă să cunosc genul acesta de bande de discotecă: în cei vreo 12 ani cât am fost disk-jockey profesionist am avut ocazia să le văd la lucru peste tot în ţară: pe litoral, la Sinaia, Piteşti sau Suceava. Cei mai în vârstă îşi amintesc, cu siguranţă, de nopţile de la sfârşitul anilor 70 din Discoteca Arcaşu: luau o vodcă sau un whiskey, apoi încă una şi tăbărau pe oricine, fără vreun criteriu. Era destul să nu le placă de tine (sau să le placă de prietena ori de soţia ta), de cum eşti îmbrăcat. De cum te-ai uitat la ei, de ceea ce comanzi, de ce ţigări fumezi. Sunt 30 de ani atunci şi nu cred că lucrurile s-au schimbat mult în bine. Nici la noi şi, desigur, nici într-un orăşel amărât din Ungaria. Iar fiinţele deosebite (şi Marian Cozma era una din ele, cu cei 2,11 metri ai săi) le stârnesc pornirile asasine mai al naibii. Aceste bande există peste tot în lume şi vor exista cât lumea. E însă foarte important să ştii să eviţi asemenea locuri toxice, iar dacă nu se poate, să atenuezi, pe cât posibil, orice potenţială sursă de conflict. Peste toate, ceea ce cred că se întâmplă şi în acest nefericit caz, vine „ceasul rău” care chiar că nu se poate evita. Dumnezeu să-l odihnească pe cel care n-a avut măcar norocul de a-şi vedea împlinit visul de a juca într-o echipă cu adevărat importantă.

O nenorocită de coincidenţă face ca tot în acest weekend să ne fi despărţit noi, sucevenii, şi de un alt om de sport: profesorul Ioan Braicu, omul care a avut un incontestabil merit în promovarea unui sport pe cât de popular în America, pe atât de enigmatic la noi: baseball-ul (şi softball-ul, în versiunea feminină). Dincolo de omeneştile sale greşeli, taxate cu vârf şi îndesat (ceea ce sunt absolut convins că i-a grăbit sfârşitul), vreau să mi-l amintesc pe domnul profesor Braicu drept cel ce spunea, inegalabil, minunate bancuri cu ardeleni, care-i iubea pe The Nightlosers cât îi iubesc şi eu şi care s-a bucurat de sosirea Regelui la Suceava din acelaşi motiv ca mine: se săturase şi el de preşedinţi!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De două ori tristeţe.
 Vizualizări articol: 1216 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
De două ori tristeţe5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   BUN,ADEVARAT SI TRIST ARTICOL,DOMNULE POPOVICI! trimis de
(10 feb 2009, 12:14:40
Da,lumea a ajuns atat de degradata moral,atat de erodata de ura incat,personal, cred ca nu se mai poate face mare lucru pentru a o reabilita!Este tare bine sa ne luam toate masurile de prevenire si sa ne ferim,cat putem,ca dracu de tamaie ,daca este posibil,de aceste cluburi si baruri rau famate,adevarate bastioane ale raului,infestate de betii,sex,droguri,batai,si ,(vai!)chiar de crime!Cea mai "sfanta"si benefica "discoteca" ramane tot propria casa!Temperanta si intimitatea unei astfel de ocazii,vis a vis de cele scrise,i-ar fi prelungit viata tanarului Marian!Pacat,mare pacat!Notiunea de "destin",din pacate,NU EXISTA!Fiecare dintre noi ALEGEM(CU PROPRIA VOINTA!)la un moment dat, SA FACEM SAU SA NU FACEM un anumit lucru!Asta e...

Ps.Dl.BRAICU,mi-a fost si mie profesor acum...si ceva de ani!Un foarte bun meserias,avand si parti rele ,ca orice om...Condoleante familiei!Si tot cu catva ani buni in urma,prin intermediul lui D.Gurtesh, am avut placerea sa va cunosc!Multa stima!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei