Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 feb 2009 - Anul XIV, nr. 32 (4018)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Previziuni sumbre

Se întorc infractorii suceveni „specializaţi” în Occident

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Şeful Serviciului de Investigaţii Criminale (SIC) din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, comisarul Manuel Bordeianu, a mărturisit, zilele trecute, că pe lista de riscuri anticipate luate în calcul de structura pe care o conduce se numără şi posibilitatea creşterii numărului de infracţiuni comise de sucevenii care se vor întoarce din străinătate, ca urmare a înăspririi regulilor pentru imigranţi.

„Continuăm să fim un judeţ sursă în privinţa românilor care comit infracţiuni în străinătate, deşi numărul acestor indivizi cu preocupări infracţionale s-a redus de la un an la altul”, a declarat Bordeianu, precizând că se aşteaptă ca sucevenii certaţi cu legea să se întoarcă acasă şi să continue să comită infracţiuni, de data aceasta cu moduri noi de operare, importate din străinătate.

Şeful SIC Suceava a mărturisit şi că se aşteaptă ca unii infractori să se întoarcă în ţară doar pentru a încerca să dea aşa-zisele lovituri „la pont”, după care să plece din nou în străinătate.

Comisarul Bordeianu a subliniat faptul că multe dintre spargerile cu prejudicii mari înregistrate pe raza judeţului Suceava s-au produs şi ca urmare a faptului că administratorii instituţiilor şi firmelor păgubite (case de amanet, case de schimb valutar, bănci etc.) nu şi-au luat toate măsurile de securitate pentru a-şi proteja bunurile, în mare parte dintre cazuri acestea fiind asigurate.

„Cu toate acţiunile repetate ale poliţiei faţă de aceşti administratori, ei nu înţeleg să aloce fonduri pentru securizarea obiectivelor”, a explicat şeful SIC Suceava, precizând că, în perioada următoare, vor fi demarate o serie de controale pentru verificarea respectării dispoziţiilor Legii 333 din 2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, iar toţi cei prinşi cu nereguli vor fi aspru amendaţi.

Nu o dată, administratorii unor societăţi comerciale au fost şi călcaţi de hoţi şi sancţionaţi contravenţional de poliţie, pentru că nu şi-au asigurat firma cu un sistem de monitorizare şi supraveghere video sau nici măcar cu un simplu dispozitiv de alarmare în caz de efracţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Se întorc infractorii suceveni „specializaţi” în Occident.
 Vizualizări articol: 783 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.3 din 4 voturi
Se întorc infractorii suceveni „specializaţi” în Occident1.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hot trimis de
(11 feb 2009, 00:16:52
la parnaie cu ei,e loc.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei