Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 feb 2009 - Anul XIV, nr. 27 (4013)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Morar: DNA nu poate face ascultări şi redări ale interceptărilor fără suportul SRI sau DGIPI

Miercuri, 4 Februarie 2009 (13:31:22)

Procurorul şef Daniel Morar a explicat, miercuri, la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), diferenţa de ascultare şi redare a interceptărilor pe care Direcţia Naţională Anticorupţie nu le poate face fără suportul SRI sau DGIPI.

Vicepreşedintele CSM, procurorul Bogdan Licu, a pus în discuţie acuzaţiile frecvente potrivit cărora Direcţia Naţională Anticurupţie (DNA) efectuează interceptări.

În acest context, l-a pus pe şeful instituţiei, Daniel Morar, să explice procedura.

Procurorul şef al DNA, Daniel Morar, a afirmat că, în cadrul instituţiei pe care o conduce, există un serviciu tehnic format din ofiţeri de poliţie judiciară şi specialişti, condus de către un procuror. Acest serviciu procedează la aplicarea ordonanţelor emise de procuror sau judecător în privinţa interceptărilor convorbirilor.

Morar a subliniat că acest serviciu tehnic nu este autonom şi nu poate intercepta, nu poate intra în pagina logistică sau apela la reţeaua generală a SRI, ci servicul înaintează orice cerere către SRI.

Spre deosebire de alte unităţi de parchet, serviciul tehnic al DNA, prin ofiţeri de poliţie judiciară, poate asculta şi reda interceptările pe care le fac SRI şi DGIPI, a explicat Morar.

Tototdată, Morar a subliniat faptul că, anul trecut, serviciul tehnic a făcut obiectul unei verificări din partea unei comisii parlamentare.

Morar a mai spus că ce poate face DNA este de regulă interceptarea mediului ambiant.

Întrebat de jurnalişti - după ce Secţia pentru procurori a CSM a dat aviz favorabil pentru numirea lui la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie - despre interceptările de care beneficiază DNA pe baza ajutorului SRI şi DGIPI, Daniel Morar a răspuns: "Tehnic vorbind. Toate interceptările se fac pe logistica SRI, chiar şi DGIPI face tot pe logistica SRI, ca să fie clar. Atât DNA, cât şi Poliţia utilizează pentru interceptarea convorbirilor telefonice logistica SRI, noi suntem doar beneficiarii finali".

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a dat, miercuri, cu unanimitate, aviz favorabil pentru numirea lui Daniel Morar la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi-a susţinut, miercuri, în faţa Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), propunerea de numire în funcţia de şef al DNA a lui Daniel Morar, arătând că acesta este "formula cea mai potrivită pentru eradicarea corupţiei".

Cătălin Predoiu şi-a argumentat decizia arătând că s-a bazat pe experienţa şi angajamentul în lupta anticorupţie a lui Daniel Morar. Totodată, Predoiu a mai spus că, în ultimele luni, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a beneficiat de o altă abordare a conducerii, axându-se pe importanţa rezultatelor şi mai puţin pe prezenţa mediatică.

În 30 ianuarie, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a anunţat că îl propune pe procurorul Daniel Morar în continuare la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Predoiu afirma că are zece motive pentru care îl susţine pe Morar la conducerea DNA. Printre motive, Cătălin Predoiu a enumerat încrederea procurorului general al României, Codruţa Kovesi, în Daniel Morar, precum şi faptul că acesta şi-a schimbat atitudinea în ultima perioadă faţă de presă. Predoiu a mai invocat încrederea pe plan extern de care se bucură procurorul şef al DNA.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Morar: DNA nu poate face ascultări şi redări ale interceptărilor fără suportul SRI sau DGIPI.
 Vizualizări articol: 539 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Morar: DNA nu poate face ascultări şi redări ale interceptărilor fără suportul SRI sau DGIPI0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei