Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 feb 2009 - Anul XIV, nr. 27 (4013)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană propune Guvernului elaborarea unui program naţional de construire de stadioane în oraşe mari

Miercuri, 4 Februarie 2009 (16:54:06)
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, va propune Guvernului elaborarea unui program naţional de susţinere a construirii de stadioane municipale în principalele oraşe ale României şi să intre în parteneriat cu consiliile locale şi judeţene, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Geoană a declarat, miercuri, în timpul vizitei pe care a făcut-o la locaţia unde se va construi stadionul "Ion Moina", din Cluj, alături de candidatul PSD pentru Primărie, Teodor Pop Puşcaş, că în cele şapte-opt oraşe mari ale României ar trebui, în mod cert, să existe cel puţin un stadion ultramodern pentru competiţii, nu numai de fotbal, ci şi pentru competiţii sportive multiple.

"Echilibrul corect ar fi ca toată lumea să investească, şi municipiul, şi judeţul, şi Guvernul, cu fonduri atrase, care ar trebui să dea o mână de ajutor. Şi Guvernul ar trebui să intre într-un astfel de parteneriat cu consiliile locale şi judeţene, pentru că problema este mai complicată. Este posibil ca şi încasările la bugetele locale să scadă", a afirmat liderul social-democrat.

Geoană consideră că ar putea fi construite stadioane şi din fonduri structurale, pentru că aceasta înseamnă investiţie, nu doar în sport, ci şi în educaţie.

"Cred că Guvernul ar trebui să găsească nişte axe de finanţare în care, pentru câteva proiecte de aceste gen, la Cluj, la Craiova, să existe un program naţional pentru stadioane ultramoderne, în câteva mari centre ale României şi câteva baze sportive pluridisciplinare, inclusiv discipline olimpice, pentru regiuni de dezvoltare", a explicat preşedintele PSD.

El a adăugat că nu numai fotbalul este un sport important, ci şi alte sporturi, printre care handbal, baschet sau atletism.

"Inclusiv la discuţia pe bugetul de stat, bugetul alocat sportului şi infrastructurii sportive este foarte important. Şi, dacă tot investim acum în infrastructură, ca soluţie anticriză, de ce nu am investi inclusiv în proiecte de acest tip? Cred că, pentru tinerii din România, educaţia prin sport este la fel de importantă ca educaţia prin şcoala clasică", a spus Mircea Geoană.

Preşedintele PSD a primit din partea Clubului "Universitatea" Cluj un fular în culorile echipei, un fanion şi o carte despre istoria clubului.

Mircea Geoană se află, miercuri, la Cluj, pentru a-l susţine pe candidatul PSD la Primăria Cluj-Napoca, Teodor Pop Puşcaş, la a cărui lansare va participa miercuri după-amiază, şi este însoţit de ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, şi de şeful Departamentului pentru Afaceri Europene, Vasile Puşcaş.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană propune Guvernului elaborarea unui program naţional de construire de stadioane în oraşe mari.
 Vizualizări articol: 539 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană propune Guvernului elaborarea unui program naţional de construire de stadioane în oraşe mari0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei