Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 feb 2009 - Anul XIV, nr. 27 (4013)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


În numele Sfântului Valentin

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Doamnelor şi domnilor, citesc în gazete despre amicul Cupidon, despre zemoasa Pătruleasa, despre lăptăreasa Luciu, despre Monica & Păsărel Columbeanu şi-mi zic: frumoasă este dragostea, frate! De-o frumuseţe pilduitoare, dacă pot să mă exprim aşa! De-aici, de la loja de unde privesc, încerc un sentiment de plenitudine, deoarece am contemplat, în ultima vreme, perfectarea unor fericiri cupidonale de largă respiraţie, pe care ţin musai să vi le împărtăşesc, pentru a respira împreună, căci în grup se respiră mai ieftin:

-o nepoţică de-a mea şi-a înnădit destinul cu cel al unui Mercedes divorţat, distins, cu burtică şi nişte chelie, nu prea multă totuşi;

-un verişor foarte pretenţios s-a cuplat marital cu o avere imobiliară blondă, cifrată la trei milioane de euro;

-cea mai râvnită fată din cartierul meu şi-a conjugat viaţa cu 200 de hectare de pădure, unul mai sexy şi mai răcoros ca celălalt;

-un prieten apropiat, bun trăgător de fiare, calcă momentan pe omoplaţii unei stele, el bifând o verighetă pe deştul inelar al unei case de vacanţă de-o superbie supraetajată, înconjurată ca un şal de o livadă umbroasă.

Dar cea mai frumoasă poveste de dragoste am descoperit-o acum doar câteva zile, când un cont bancar irezistibil, realmente irezistibil, a cerut şi a obţinut mâna unei graţioase şi prospere firme de comerţ exterior. Sunt semne vizibile că, din această dragoste profundă şi curată, se va naşte şi va gânguri în landou, după nouă luni de gestaţie, o minune de evaziune fiscală.

E semn clar că dragostea, simţământ traficat nebuneşte de poeţi şi de Sfântul Valentin, a câştigat enorm în maturitate, astfel că nimeni nu mai e dispus să-şi tragă orbeşte şaiba pe deget. Astăzi, înainte de a se pierde în ochii fiinţei adorate, îndrăgostitul se pierde puţin în adâncimea contului bancar sau al parcului auto anexat finţei sus-pomenite.

Ideal ar fi ca dragostea pentru capitalul material să coexiste cu dragostea pentru capitalul sufletesc. Dar, dacă nu se întâmplă astfel, nu-i nici un bai. De fapt, când afară e cer senin, Cupidon poate fi uşor recunoscut în văzduh, deoarece ţine un arc într-o mână şi un dosar plin cu declaraţii de avere, în cealaltă mână.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În numele Sfântului Valentin.
 Vizualizări articol: 1246 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
În numele Sfântului Valentin5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei