Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 feb 2009 - Anul XIV, nr. 27 (4013)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şedinţă

Agricultorii, învăţaţi cum să acceseze primele anuale de la UE

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Suceava a organizat o şedinţă în cadrul căreia reprezentanţii crescătoriilor de animale şi ai agricultorilor au aflat ce trebuie să facă pentru a accesa măsura 141 din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, care vizează acordarea de prime anuale, din fondurile UE, în contul fermelor de semisubzistenţă.

Întâlnirea, desfăşurată la finele săptămânii trecute, a adunat aproximativ o sută de persoane, reprezentanţi ai asociaţiilor de producători şi agenţi agricoli de la primăriile din judeţ.

Specialiştii Direcţiei Agricole le-au explicat participanţilor la şedinţă că viitorii beneficiari au obligaţia să se înregistreze cu statut minim de persoane fizice autorizate, iar toate proprietăţile familiei trebuie să fie trecute pe numele unei singure persoane. 

De altfel, aceste două condiţii au fost şi principalele impedimente care nu le-au permis unor posibili beneficiari să îşi poată întocmi un proiect până acum.

Specialiştii Direcţiei Agricole au încercat să înlăture reticenţa unor agricultori de a se autoriza, argumentând că numai cu un statut oficial se poate obţine spijin consistent. 

Banii de la UE oferiţi pentru sprijinirea fermelor de semisubzistenţă sunt în cuantum de 1.500 de euro anual, ajutorul acordându-se timp de cinci ani de zile. Suma, în total 7.500 de euro, se acordă pentru orice fermă de semisubzistenţă care are între două şi opt unităţi de dimensiune economică. O unitate de dimensiune economică presupune obţinerea, prin intermediul fermei, a unui venit anual de 1.200 de euro, de unde rezultă că pot obţine fonduri prin acest program fermierii care au un venit anual mai mare de 2.400 de euro.

Prima sesiune de proiecte pentru accesarea acestor bani este în derulare, urmând a se încheia pe 27 februarie. Câteva zeci de suceveni au deja astfel de proiecte depuse.    

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Agricultorii, învăţaţi cum să acceseze primele anuale de la UE.
 Vizualizări articol: 1524 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Agricultorii, învăţaţi cum să acceseze primele anuale de la UE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei