Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 feb 2009 - Anul XIV, nr. 27 (4013)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Şedinţă cu scântei

Scandal de la plata căldurii pentru spaţiile comune

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Prima şedinţă din acest an cu conducerea asociaţiilor de proprietari, care a avut loc ieri, la sediul Primăriei Suceava, a stat sub semnul profundei nemulţumiri a unor preşedinţi şi administratori de asociaţii care au centrale de apartament, dar trebuie să plătească şi pentru căldura consumată pe spaţiile comune.

De-a dreptul revoltaţi de măsura luată de Consiliul Local, la cererea expresă a ANRSC, prin care 20% din consumul de căldură dintr-un bloc trebuie împărţit la toţi locatarii, inclusiv la cei cu centrale termice pe gaz, aceştia au contestat decizia, venind cu tot felul de argumente, din care unele de-a dreptul absurde, cum că ei nu au ştiut că atunci când iei un apartament într-un bloc îţi asumi şi cheltuielile pentru spaţiile comune, sau că ei dacă vor, dau drumul mai devreme la centrale, încălzind astfel şi apartamentele vecinilor.

Amuzant este faptul că mulţi dintre ei au demonstrat astfel că nici măcar nu au citit, măcar pe sărite, regulamentul întocmit de Primărie, în baza legislaţiei existente, privind repartizarea cheltuielilor în condominiu, deşi au fost primii rugaţi să vină cu propuneri şi amendamente.

 

Spaţiile comune, o povară necesară

Chiar şi după lungi discuţii, în care atât primarul Ion Lungu, cât şi viceprimarul Lucian Harşovschi le-au explicat pe îndelete, cu exemple, de ce a fost luată această măsură la nivel naţional, de ce au obligaţia de a plăti şi ei pentru căldura de la subsol, uscătoare şi de la ţevile ce le tranzitează apartamentul, mulţi dintre ei au rămas fixaţi pe ideea că nu au de ce să aplice legea, mai ales că se aflau în poziţia de a se pune singuri la plată.

În prezent, legea spune că fie îşi împart toţi 20% din consumul de căldură de pe scară, fie cei cu centrale contribuie doar la 10% din consum, dacă au încheiate procese verbale de constatare a izolării termice a ţevilor din apartamente, sau, prin decizie unanimă, cei cu centrale nu plătesc nimic din cheltuielile comune, lăsându-le pe acestea în cârca celor care nu au avut bani să îşi pună centrală.

Cert este că, dacă cei din conducerea administraţiilor se vor încăpăţâna să nu se treacă la plată, vor plăti amenzi usturătoare la Primărie, mai ales că un val de controale va veni curând peste ei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scandal de la plata căldurii pentru spaţiile comune.
 Vizualizări articol: 2128 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 4 voturi
Scandal de la plata căldurii pentru spaţiile comune1.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   LUNGU- I TRANZIT AL TEVILOR VICEPRIMARULUI trimis de
( 4 feb 2009, 15:09:00
SUCEVENII CRED CA ERA NORMAL CA ATAT DL PRIMAR LUNGU CAT SI DL VICEPRIMAR HARSOVSCHI SA ORGANIZEZE O INTALNIRE CU CETATENII SUCEVEI CARE IAU ALES SI SA SE CONSULTE PE ACEASTA TEMA SI NU NUMAI CU PRESEDINTII DE ASOCIATII .

INSA DUPA CUM SE OBSERVA CEI DOI DOMNI NU SE COBOARA LA NIVELUL CELOR CARE IAU COCOTAT PE SCAUNELE PE CARE LE OCUPA IN PREZENT REFUZAND CATEGORIC SA DE A PIEPT CU ALEGATORII.

2.   Am voie sa postez si eu? trimis de
( 4 feb 2009, 17:15:07
test!!!!!!!!!!!!!! Imi taiati si dreptul asta?

3.   Fara cuvinte!!! trimis de
( 4 feb 2009, 17:20:31
Mea culpa: in avantul prostiei generalizate am facut imprudenta sa votez acesti edili, care acum ne fac zile fripte. Cateva intrebari se impun:

1. Cine raspunde pt. managementul de la Termica? Ce solutii au gasit sefii de la Termica de a reduce drastic cheltuielile?

2. D-l Lungu si Harsovschi aveti ceva personal cu posesorii de centrale termice? Ramanem la lighean pe aragaz? Sau oale?

3. Blocul in care locuiesc are din 1964 tevile in pereti, daramam pertii sau le scoatem?

4. M-ati ingrozit D-le Harsovschi, sunteti ca Lenin in tinerete. Doamne, ce PDL am votat?
4.   Celelalte cuvinte - se lasa rau trimis de
( 4 feb 2009, 19:11:31
nu a mai ramas mult pana cand vom plati si aerul pe care-l respiram....!!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei