Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 feb 2009 - Anul XIV, nr. 27 (4013)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În Suceava

Tarif unic pentru citirea repartitoarelor de costuri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Citirea repartitoarelor de costuri va fi făcută obligatoriu de persoane special instruite, care vor bate din uşă în uşă şi vor nota indexul consumului de căldură din apartamentele sucevenilor.

Decizia, impusă ca o măsură suplimentară de control, după ce ani la rând au fost constatate nereguli şi erori la declararea consumului de căldură din apartamente, este deja pusă în practică de societatea Elsaco, care are contracte de contorizare cu majoritatea blocurilor din municipiul Suceava.

Prezent ieri la şedinţa cu asociaţiile de proprietari, de la Primărie, directorul filialei Suceava a firmei Elsaco, Mugur Corlăţan, a declarat că aproape toate asociaţiile au încheiat noile contracte, cu excepţia unora, printre care se numără asociaţia 23+27 şi asociaţia 50.

“Ţinând cont că acum avem contorizate aproape toate apartamentele din Suceava, am decis să oferim tuturor un preţ unic, nu cum se practica înainte, cu tarife diferenţiate pe cartiere, prin negociere, ceea ce stârnea discuţii şi din partea locatarilor, care acuzau asociaţiile că fac afaceri cu noi”, a precizat Mugur Corlăţan.

 

Cititori de repartitoare, din fiecare cartier al Sucevei

Noul tarif, unic pe Suceava, este de 2,5 lei/calorifer, fără TVA, în preţ intrând nu doar calculele făcute pentru repartizarea cheltuielilor comune, în funcţie de indexul de consum al fiecăruia, ci şi citirea repartitoarelor de către angajaţii Elsaco.

“Intenţia noastră este să angajăm oameni din cartier, care să se ocupe de citirea repartitoarelor. Acum facem cu oamenii pe care îi avem şi e mai greu să ne pliem după programul tuturor locatarilor. Dacă avem oameni în cartier, se poate discuta cu ei unde sunt cazurile în care citirea nu se poate face la data anunţată, prin afişe puse pe scară, pot fi contactaţi telefonic şi apoi să revină când locatarul este acasă”, a explicat directorul Elsaco Suceava.

Vechile tarife practicate de Elsaco încă din 2003 erau de 0,4 euro de calorifer.

Firma Elsaco a devenit principalul furnizor de servicii de repartizare a costurilor la încălzire după ce a preluat şi clienţii firmei ISTA, singurul lor concurent fiind în prezent firma Techem Servito.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tarif unic pentru citirea repartitoarelor de costuri.
 Vizualizări articol: 919 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.7 din 3 voturi
Tarif unic pentru citirea repartitoarelor de costuri1.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Huuu...hotilor trimis de
( 4 feb 2009, 14:31:28
LA 3 CALORIFERE OMU DUPA CE CA E NECAJIT DE CAT PLATESTE CALDURA MAI DA INCA 25.000 X 3 = 75.000 PE LUNA. HUUUUUUUUUU, BA DA SMECHERI SE MAI CRED UNII. II SFATUIESC PE SUCEVENI SA SCAPE CAT MAI REPEDE DE CONTOARELE DE LA ELSACO, AM AVUT SI EU SI PLATEAM 5 MIL PE LUNA CALDURA, DUPA CE LE-AM SCOS PLATESC 2 MILIOANE.....FACETI UN TEST, SI DACA NU AM DREPTATE MA SINUCID IN DIRECT LA OTV....HAHA, NU GLUMESC CU TESTU...CARE E DE ACORD SA PLATEASCA CA FRAERU SA FIE SANATOS. TOATA SCARA SA SE DEBRANSEZE DE LA REPARTITOARE NU DOAR UNU, SI VETI PLATI NORMAL SI VETI AVEA SI CALDURA IN APARTAMENTE...NU MUCEGAI, PT MINE REPARTITOARE ESTE EGAL CU MUCEGAI IN CASA
2.   VRETI DOVEZI????? trimis de
( 4 feb 2009, 14:39:52
VA POT ADUCE DOVEZI IN SENSU CELOR DE MAI SUS, DUPA CE S-AU SCOS PORCARIILE ASTEA DE PE TOATA SCARA AM PLATIT TOTI LA JUMATE DE PRET. AM DOVADA TOATE CHITANTELE DE LA CALDURA.

GANDITI-VA LOGIC - ACESTE REPARTITOARE NU FAC DECAT SA TRANSFORME OAMENII IN NEOAMENI....TOTI DAU LA MIC DISTRIBUITOARELE DE CALDURA CA SA FACA ECONOMIE, DAR IN ACELASI TIMP PERETII SE RACESC AJUNGAND LA O TEMPERATURA PRIELNICA MUCEGAIULUI.

ECONOMIA DE CALDURA INSEAMNA BANI MAI MULTI PE MEDICAMENTE; BANI MAI MULTI PT INTRETINEREA PORCARIILOR DE APARATE, BANI MAI MULTI PT REPARAREA PERETILOR MUCEGAITI...ETC

O ALTA IDEE ESTE CA IN MOMENTU IN CARE VECINU DE LA PARTER INCHIDE CALDURA, IAR CEL DE LA ETAJU 2 INCHIDE CALDURA, CEL DE LA 1 TREBUIE SA LASE CALORIFERELE LA MAXIM IN PERMANENTA CA SA AIBA CAT DE CAT CALDURA IN CASA DECI PLATESTE DE 3 ORI CALDURA)....IN SCHIMB TEMPERATURA RECE DE LA VECINI SE LOVESTE DE PERETII CALZI DE LA VECINUL CARE ARE CALORIFERELE PORNITE SI POC MUCEGAIIUL.
3.   ROMANI TREZITI-VA trimis de
( 4 feb 2009, 14:44:37
NU INTELEG DE CE SUNTEM UN NEAM DE TAMPITI SI ACCEPTAM SA FIM FURATI PE FATA...MAI RAU E CA PUTINI MAI GANDESC DAR SUNT TRASI IN JOS DE RESTU CARE PUR SI SIMPLU NU VOR IESI NICIODATA DIN PROSTIE.

STAU SI MA GANDESC CATE CALORIFERE SUNT INTR-UN BLOC...INMULTESC CU 3....LUNAR...ORI CATE BLOCURI.....CRED CA PATRONUL FIRMEI RESPECTIVE TRAIESTE PE PICIOR MARE....IMAGINATIVA CATI BANI II INTRA LUNAR IN CONTURI DOAR PT ASTA....VACANTE IN DUBAI...MALLORCA...TREZITI-VA TAMPITILOR ODATA!!!!!!!!!!!!
4.   ELSACO trimis de
( 4 feb 2009, 15:35:22
Au venit banitii de la Elsaco si ne-au spus ca este obligatoriu sa punem repartitoare acum vreo 4 ani s i le-am zis nah daca e obligatoriu pune-le da io nu am bani sa le platesc . Si acuma trebuie sa le dau in loc de 7 mil , 15 mil . Cacao . oRICUM EU NU AM DUS NICIODATA CITIREA DUPA REPARTITOARE SI AM PLATIT MAI PUTIN CA TOTI DIN SCARA .
5.   Elsaco- smecheri mari trimis de
( 4 feb 2009, 17:01:15
de ce sa platim in fiecare luna cititul.?.ce suntem fraieri ..criza financiara e peste tot si tocmai acum sa dam banii pe fereastra...sa le scoata ca e mai putin de plata fara ele...mare scarba ,daca renuntam I Doamne numai dupa smecherii umbla unii...curat -murdar ,a dracului citire ,nene iancule .....SA SE FAC LISTE LA ASOCIATIE CU CEI CARE VOR SA SCOATA REPARTITOARELE ASTE DE DOI BANI ... PANA CAND SE

ADUC ALTELE PERFORMANTE CARE SA NU INSELE CETATEANUL...CA NU A FOST VORBA CU CITITUL IN FIECARE LUNA CI O SINGURA DATA LA SFARSIT DE SEZON .,SI PE DEASUPRA ERA VORBA CA AVAND ASEMENEA" USTENSILE" VOM FACE EECONOMII LA PUNGA ...SAU A FOST O TEAPA ......
6.   Nimeni nu face nimic trimis de
( 5 feb 2009, 00:02:23
primarul sta cu mainile adanc bagate in kur, ceilalti care ar trebui sau ar putea sa faca ceva tot acelasi lucru il fac...de ce????????? PENTRU CA SUNT TOTI CORUPTI, PENTRU ASTA NU FAC NIMIC, EI NU MAI SUNT CONSTIENTI DE CE AU FOST ALESI ..."IN SLUJBA CETATEANULUI" A DEVENIT HOTIA CETATEANULUI...ESTE INADMISIBIL

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei