Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 feb 2009 - Anul XIV, nr. 27 (4013)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comisia juridică propune plenului neînceperea urmăririi lui Năstase, PSD vrea să ceară noi documente

Miercuri, 4 Februarie 2009 (13:38:10)
Comisia juridică a Camerei Deputaţilor va întocmi un raport cu propunerea către plen privind neînceperea urmăririi penale a deputatului PSD Adrian Năstase, având în vedere că solicitarea PDL de recomandare a începerii urmăririi penale a fost respinsă, a declarat preşedintele comisiei, Daniel Buda.

Această decizie a stârnit, în şedinţa de miercuri, nemulţumirea deputaţilor PSD din comisie, care au cerut ca raportul comisiei să conţină recomandarea ca Biroul Permanent să solicite din nou Parchetului General documente noi în cazul lui Adrian Năstaste.

Buda a refuzat să supună la vot propunerea PSD, pe motiv că acest demers a mai fost fãcut de două ori, în legislatura trecută, de către comisia juridică.

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat că PSD va contesta la Biroul Permanent modul în care a fost condusă şedinţa comisiei şi a spus că este un "abuz" din partea preşedintelui comisiei.

Iordache a spus că nimeni nu a făcut propunerea ca raportul comisiei să conţină recomandarea de neîncepere a urmãririi penale a lui Adrian Năstase şi nu a existat un vot al comisiei pe această temã.

"Discuţia se mută pe procedură, la Biroul Permanent şi vom cere să întoarcă discuţia la comisia juridică", a spus Iordache.

Comisia juridicã a Camerei Deputaţilor a respins cu 10 voturi "împotrivă" şi 9 "pentru" propunerea PDL de a întocmi un raport cu recomandarea către plenul camerei Deputaţilor de începere a urmãririi penale a lui Adrian Năstase.

Împotriva acestei propuneri au votat 9 reprezentanţi ai PSD şi un reprezentant al minorităţilor naţionale, Mircea Grossaru, iar pentru propunere au votat reprezentanţii PDL.

Deputaţii PNL şi UDMR, Gheorghe Gabor şi Mate Andras Levente, au declarat că nu participã la vot pentru că nu vor să dea un vot politic, iar, din punct de vedere juridic, nu au avut timpul necesar să studieze dosarele lui Năstase.

După aceste declaraţii, reprezentanţii PNL şi UDMR au plecat din sală, înainte de vot.

În timpul dezbaterilor, deputaţii PSD Florin iordache, Florina Jipa şi Eugen Nicolicea au spus faptul cã Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie a declarat nule probele în cazul dosarelui lui Nãstase.

Ei au spus cã, în legislatura trecutã, Comisia juridică a cerut de două ori, Procurorului general sã trimitã documentele care nu au fost declarate nule de Inalta Curte de Casaţie şi Jusrtiţie, iar acesta nu a dat curs acestui demers.

"A spune acum ca, fără să ne uităm pe marteriale, să înceapă urmărirea penală înseamnă ocolirea legii", a spus Iordache.

Jipa a spus că nu se poate trece peste probe lovite de nulitate şi că dacă Parchetul doreşte să-l vadă pe Năstase în judecată să trimită probe noi.

Reprezentanţii PDL au susţinut, însã, cã nu sunt de acord cu faptul invocat de PSD cã probele au fost declarate nule de ICCJ şi cã este just sã de dea recomandare de începerea urmãririi penale.

Daniel Buda a arătat că nu comisia juridicã şi plenul camerei deputaţilor stabilesc vinovăţia sau nevinovăţia lui Nãstase, ci instanţa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisia juridică propune plenului neînceperea urmăririi lui Năstase, PSD vrea să ceară noi documente.
 Vizualizări articol: 508 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comisia juridică propune plenului neînceperea urmăririi lui Năstase, PSD vrea să ceară noi documente0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei