Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 feb 2009 - Anul XIV, nr. 27 (4013)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Atenţie, gropi!

Străzile Sucevei, ciuruite după primele luni de iarnă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
La stânga groapă, la dreapta groapă. În faţă o altă groapă. Nu e un drum de ţară, uitat de lume, ci chiar unele din cele mai circulate străzi ale Sucevei, care, după numai două luni de iarnă adevărată, arată ca după un bombardament.

Cele mai multe probleme au apărut în zonele unde s-a lucrat anterior pentru remedierea unor avarii la reţelele de utilităţi sau unde s-au făcut noi racordări, urmate de zonele unde lucrările de mântuială făcute la ridicarea capacelor de canal se văd din plin acum, când în jurul acestora au apărut cratere uriaşe.

 

Gurile de canal, capcane pentru şoferi

Chiar în Centru, la doi paşi de staţia de aşteptare a autobuzelor, pe o porţiune de câţiva metri, şoseaua a dispărut, fiind înlocuită acum cu pietriş şi pavele, care se adâncesc pe zi ce trece, din cauza traficului intens.

După ce un şofer s-a trezit cu o roată a maşinii afundată în stradă, pe când stătea la semafor, asfaltul cedând pe neaşteptate, angajaţii  Primăriei au venit de două ori să cârpească groapa imensă. Rezultatele nu au fost deloc încurajatoare, nici una dintre soluţiile adoptate nerezistând mai mult de trei zile.

O altă stradă intens circulată, Universităţii, este o provocare pentru şoferi, din cauza gurilor de canal, adâncite peste măsură, adevărate cratere – capcană, care trebuie evitate cu o mulţime de manevre.

De altfel, gurile de canal, dar mai ales gropile apărute în jurul acestora, se fac simţite cam pe toate străzile principale, acolo fiind punctele slabe chiar şi la şoselele recent asfaltate.

 

Gropile din sensurile giratorii

O privelişte dezolantă e cea de la intrarea în municipiul Suceava dinspre Fălticeni, chiar în sensul giratoriu de la Galleria. Artera de circulaţie care duce spre Moara este măcinată de o mulţime de gropi, care de care mai adâncă sau mai extinsă, fiind un pericol pentru şoferii care trebuie să se chinuiască să le ocolească.

O mulţime de gropi erau şi la sensul giratoriu făcut chiar înainte de venirea iernii, în faţa podului de peste calea ferată din Burdujeni, dar, din fericire, au fost astupate cu pavele chiar zilele acestea. O situaţie asemănătoare este în faţa magazinului Billa, tot din Burdujeni, unde nici măcar autobuzele de transport în comun nu mai puteau intra în staţia de la IRIC, din cauza unei gropi imense, apărută după ploaie, pe locul unde a fost făcut racordul la utilităţi.

Încă o dată, s-a demonstrat astfel că lucrările de refacere a zonelor afectate de intervenţii la reţelele de utilităţi sunt făcute în bătaie de joc, pământul fiind aruncat de-a valma în gropile săpate, în loc să fie bine tasat, cu straturi de nisip intermediare.

Nici Calea Unirii, 1 Decembrie 1918 şi strada Traian Vuia nu au scăpat de gropi, care au apărut din loc în loc, unde apa a găsit unde să se infiltreze şi apoi s-a dilatat, când a dat gerul.

 

Pavelele, o soluţie temporară

Confruntată cu o adevărată problemă, municipalitatea suceveană a apelat la singura soluţie pe care o are în această perioadă – astuparea gropilor cu pavele şi nisip. Pentru a mări ritmul de lucru, au fost angrenaţi în această treabă şi angajaţii Direcţiei Domeniului Public, încât, în doar câteva zile, au fost rezolvate temporar câteva zone – problemă din oraş.

În ceea ce priveşte spărturile făcute de firmele de utilităţi, în special ACET, care are cele mai multe avarii la conductele de apă şi canalizare, multe din gropile din Suceava fiind apărute în urma intervenţiilor lor, Primăria spune că are mâinile legate.

“Teoretic, am putea să-i amendăm că nu au adus terenul la starea iniţială. Dar practic ne-am amenda tot pe noi, pentru că şi ACET şi Termica sunt societăţile noastre. Au şi ei dreptate când spun că nimeni nu îşi doreşte aceste intervenţii sau să spargă strada doar de dragul de a face ceva. Avarii sunt o mulţime, zilnic, iar până când nu înlocuim ce avem în subteran, nu vom putea avea drumuri de calitate”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Până în primăvară, când vor putea fi efectuate lucrări de asfaltare şi de plombare a străzilor, gropile din Suceava se vor mai înmulţi şi vor trebui peticite mereu cu pavele, care la rândul lor costă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Străzile Sucevei, ciuruite după primele luni de iarnă.
 Vizualizări articol: 806 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 5 voturi
Străzile Sucevei, ciuruite după primele luni de iarnă2.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   PAVELAM TOT CE SE POATE trimis de
( 4 feb 2009, 15:26:41
CONCLUZIA :

PAVELAM TOT CE SE POATE CA DOAR BANII TREBUIE SA PRINDA GREUTATE

ASTA-I CONDUCEREA NOASTRA MINUNTATA CA DE NOI E ALEASA ACASA

LA STANGA LA DREAPTA IN FATA O GROAPA FRUMOASA CE ASTEPTA PAVELATA

IN RITMUL DE LUCRU PROBLEMA NU-I REZOLVATA CA DOAR E CONDUCEREA NOASTRA.

TRAIASCA ACUM SI MAINE SI-N VECI AL NOSTRU CONDUCATOR PE CARE L-AM ALES

CACI LUNGU-I DRUM AL GROPILOR NOASTRE SI TEVILE CE NE TRANZITEAZA CRAPA

..............................
2.   Vai vai trimis de
( 4 feb 2009, 16:45:58
suceveni timpiti ! de ce dreacu ati votat cu buhaiul de lungu iar ? ati vazut ca nu a facut nimik in 4 ani si l-ati mai ales odata.asa vor fi drumurile de-acu incolo si nu va mai plingeti pina in 2012 la vot . avem cel mai urit muncipiu din tara ! sunteti de-acord? poate tre sa-i dam psaga ca sa faca ceva ,nu v-ati gindit?
3.   ... trimis de
( 4 feb 2009, 22:02:07
Avem primarul pe care il meritam.

Garantat cei care l-au votat fac parte dintr-o categorie care circula gratuit cu autobuzele primariei. Poate peste patru ani... poate s-or mai rari (lipsa medicamentelor, frigul din case, sistarea ajutoarelor sociale... etc).
4.   Totusi trimis de
( 5 feb 2009, 09:04:14
Exista un vinovat ce ar putea fi amendat, dar cred ca nu o va face nimeni pentru ca e sursa unor bani bine plasati. Sa ma explic. In ultima saptamana am cutreierat aproape tot judetul. Portiuni mari de drum recent asfaltate sunt gaurite in ultimul hal. Ca si zonele din oras. Asta inseamna, din cat ma duce mintea, ca lucrarea de asfaltare a fost de cea mai proasta calitate iar reteta materialului nu a fost respectata. ZONELE RECENT ASFALTATE SUNT AFECTATE IN TOT JUDETUL. Are administratia un dram de demnitate sa aduca macar un repros simbolic si public celor implicati in contract? Sa isi faca autocritica?
5.   Serios trimis de
( 5 feb 2009, 09:07:21
Nu cred ca oamenii mai spera sa vada capete cazute si taieri in carne vie, dar un strop de demnitate, de bun simt, ar prinde tare bine..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei