Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 feb 2009 - Anul XIV, nr. 27 (4013)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vid

De două zile, sănătatea publică din Suceava nu mai are şefi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcţia de Sănătate Publică, fostă Autoritate de Sănătate Publică Suceava, nu mai are conducere, din data de 1 februarie a.c.. Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 1 din 2009 stabileşte restructurarea instituţiei, de la începutul acestei luni, şi, în mod normal, până acum ar fi trebuit numită o conducere interimară care să asigure continuitatea funcţionării. Numai că până ieri, la amiază, nici o persoană din fosta ASP, actuală DSP, nu primise ordin de numire.

Strict legal, asta înseamnă că nimeni nu conduce DSP şi nimeni nu are dreptul să semneze documente pe post de şef de instituţie. Mai mult, aceeaşi ordonanţă de urgenţă stipulează la art.4 că „persoanele care ocupă funcţii de conducere în instituţiile şi autorităţile publice supuse restructurării vor fi trecute pe un post vacant în cadrul structurii organizatorice aprobate conform legii” şi, „în cazul în care postul vacant este inferior postului aferent funcţiei de execuţie a persoanei care a ocupat funcţia de conducere, postul vacant va fi transformat la acest nivel”.

 

Dr. Lăzăreanu, trecut de OUG nr.1/2009 pe post de consilier

Pentru DSP Suceava asta înseamnă că fostul director medical al ASP, dr. Alexandru Lăzăreanu, care a avut atribuţii de director executiv, a revenit pe postul ocupat anterior, acela de consilier superior în cadrul DSP. De asemenea, şi salariul doctorului Lăzăreanu va fi conform cu noul statut, deşi el are în continuare responsabilitatea de şef de instituţie, de vreme ce nu a fost altcineva delegat.

Lăzăreanu a refuzat să comenteze situaţia, dar a recunoscut că nu are nici un document oficial în baza căruia să conducă astăzi DSP. „Aştept să văd ce spune Ministerul Sănătăţii, nu fac nici un fel de comentariu până când nu primesc o înştiinţare oficială în legătură cu situaţia mea”, a declarat, ieri, dr. Alexandru Lăzăreanu.

Conform noii organigrame, DSP va avea cinci directori: un director executiv şi patru adjuncţi- unul pentru sănătate publică şi programe, unul financiar contabil, un director de control în sănătatea publică şi unul pentru asistenţa medicală. Laboratorul va fi condus de un medic şef.

În ASP, director financiar contabil a fost Firuţa Bosancu, iar director medical, dr. Alexandru Lăzăreanu. Acesta din urmă a fost nominalizat de PSD Suceava să ocupe în continuare funcţia de director.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De două zile, sănătatea publică din Suceava nu mai are şefi.
 Vizualizări articol: 2396 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.57/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.6 din 7 voturi
De două zile, sănătatea publică din Suceava nu mai are şefi1.657

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei