Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 feb 2009 - Anul XIV, nr. 26 (4012)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindicatul Poliţiştilor şi Personalului Contractual cere premierului rezolvarea situaţiei de la MAI

Marţi, 3 Februarie 2009 (13:36:48)
Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) cere premierului Emil Boc o întâlnire pentru a rezolva situaţia creată la Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) după demisia lui Liviu Dragnea din cauza bugetului mic alocat acestui minister.

SNPPC apreciază poziţia ministrului demisionar Liviu Dragnea ca urmare a nealocării unui buget de aproximativ două procente din PIB, prin care structurile Ministerului să poată asigura "liniştea cetăţeanului şi combaterea infracţionalităţii", se arată într-un comunicat remis de organizaţia sindicală, marţi, MEDIAFAX.

Sindicaliştii subliniază că sunt nemulţumiţi de bugetul proiectat pentru MAI de circa 1,5 la sută din PIB, buget care nu poate asigura strictul necesar de resurse pentru desfăşurarea misiunilor.

"Fiecare poliţist efectuează cel puţin 30 de ore suplimentare pe lună, fără posibilitatea de compensare cu timp liber din cauza deficitului de efective (peste 6.000 de funcţii vacante). În aceste condiţii, dacă nu se vor plăti orele suplimentare, se va ajunge la situaţia în care, pentru o perioadă de timp (8, 16 sau 24 de ore), anumite structuri ale poliţiei să fie închise, din cauza recuperării timpului suplimentar efectuat de către poliţişti (posturi de poliţie comunală, reducerea patrulelor de ordine publică şi poliţie rutieră, controlul şi supravegherea frontierei şi imposibilitatea intervenţiei poliţiştilor la apelul 112)", potrivit SNPPC.

De asemenea, membrii SNPPC regretă demisia lui Liviu Dragnea, considerând că situaţia creată duce la instabilitate în cadrul instituţiei, cu impact asupra activităţii poliţiştilor şi a celorlalte categorii de personal, inclusiv la blocarea dialogului social.

"În acest moment, Ministerul Administraţiei şi Internelor se află în imposibilitatea de a-şi stabili şi aproba o strategie pe termen scurt şi mediu, din cauza lipsei factorilor superiori de decizie. Solicităm prim-ministrului Emil Boc o întrevedere în cadrul dialogului social şi rezolvarea cât mai urgent a situaţiei de la MAI, pentru stabilitate în cadrul instituţiei", precizează sindicaliştii în comunicat.

Ministrul de Interne, Liviu Dragnea, a anunţat, luni, că demisionează din funcţie - la zece zile de la numire - invocând fondurile insuficiente primite de MAI prin proiectul de buget pe 2009.

Dragnea a precizat că, atâta timp cât, din motive obiective, ţintele asumate de el la preluarea mandatului - de descentralizare a administraţiei publice şi de creştere a siguranţei cetăţenilor nu pot fi atinse - înţelege să-şi prezinte demisia de onoare.

"Înţeleg constrângerile bugetare, dar s-a recurs la asemenea măsuri care împiedică şi apoi să mă uit cu seninătate la colegii mei şi să le explic că înţeleg, dar nu am resursele necesare", a adăugat ministrul demisionar.

Liviu Dragnea a anunţat luni seara că demisionează din funcţia de ministru al Internelor, spuândn că rămâne preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman şi preşedinte al Uniunii Consiliilor Judeţene şi că, poate, va reveni, "într-o altă realitate politică".

Dragnea a depus jurămânul ca ministru de Interne în data de 20 ianuarie, fiind instalat în funcţie a doua zi, şi avea termen 15 zile pentru a renunţa la funcţia de preşedinte al CJ.

El i-a succedat lui Gabriel Oprea, care a demisionat după 20 de zile la conducerea MAI, ca urmare a faptului că PSD i-a retras sprijinul politic întrucât nu s-a consultat cu partidul la numirea secretarilor de stat, inclusiv la a lui Virgil Ardelean la DGIPI.

Între cele dou mandate, interimatul a fost asigurat de vicepremierul Dan Nica.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicatul Poliţiştilor şi Personalului Contractual cere premierului rezolvarea situaţiei de la MAI.
 Vizualizări articol: 602 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Sindicatul Poliţiştilor şi Personalului Contractual cere premierului rezolvarea situaţiei de la MAI1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei