Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 feb 2009 - Anul XIV, nr. 26 (4012)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministerul Finanţelor-Cheltuieli de personal mai mari şi cu 6.198 mai mulţi angajaţi în MAI, în 2009

Marţi, 3 Februarie 2009 (14:51:25)
Numărul de angajaţi din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) va creşte în acest an cu 6.198, iar cheltuielile cu personalul se vor ridica la 6,02 miliarde de lei, în creştere uşoară faţă de 2008, a anunţat, marţi, într-o informare de presă, Ministerul Finanţelor Publice.

Potrivit Legii bugetului pe 2009, Guvernul va aloca Ministerului Administraţiei şi Internelor 9,98 miliarde de lei, în creştere faţă de suma alocată în 2008, de 9,65 miliarde de lei, conform execuţiei preliminate.

"În cazul cheltuielilor de personal, pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor publice şi a securităţii cetăţeanului, pentru anul 2009, MAI beneficiază de o creştere cu 6.198 a numărului de angajaţi. Astfel, la capitolul cheltuieli de personal, la Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), pentru anul 2009 s-au alocat 6,02 miliarde de lei, în creştere faţă de anul 2008, când, conform execuţiei preliminate, s-au cheltuit 5,99 miliarde de lei", se arată în comunicatul ministerului.

De asemenea, la capitolul cheltuieli cu bunuri şi servicii, Guvernul va aloca ministerului 560 de milioane de lei, în scădere faţă de anul 2008, când s-au cheltuit, conform execuţiei preliminare, 690 de milioane de lei.

La capitolul cheltuieli de capital, MAI va primit suma de 430 de milioane de lei, faţă de 460 de milioane de lei în 2008, conform estimărilor preliminate.

Ministrul de Interne, Liviu Dragnea, a anunţat, luni, că demisionează de la conducerea ministerului - la 12 zile de la numire - invocând fondurile insuficiente primite de MAI prin proiectul de buget pe 2009.

Surse guvernamentale au declarat, luni seară, pentru MEDIAFAX, că, în ultimele zile, Dragnea a avut mai multe dispute cu ministrul Finanţelor, democrat-liberalul Gheorghe Pogea, pe tema alocaţiilor bugetare la MAI.

Dragnea a avut discuţii contradictorii, inclusiv în şedinţa de joi a Guvernului, pe tema fondurilor bugetare alocate ministerului, el solicitând sume mai mari pentru reforma administraţiei.

Ministrul Finanţelor i-a justificat suma redusă alocată acestui minister prin constrângerile bugetare şi a încercat, în ultima şedinţă a Executivului, să apeleze chiar la ajutorul premierului Emil Boc, în calitate de fost primar, în problema alocaţiilor bugetare, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse guvernamentale.

"Dragnea a ameninţat, în discuţiile cu Pogea, că ia în calcul şi demisia din funcţie dacă nu va primi sume consistente de la buget, dar nu a dat de înţeles că va şi recurge la acest gest. El a aşteptat o rezolvare a situaţiei până luni seara, când s-a hotărât asupra demisiei", au afirmat sursele citate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Finanţelor-Cheltuieli de personal mai mari şi cu 6.198 mai mulţi angajaţi în MAI, în 2009.
 Vizualizări articol: 521 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul Finanţelor-Cheltuieli de personal mai mari şi cu 6.198 mai mulţi angajaţi în MAI, în 20090.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei