Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 feb 2009 - Anul XIV, nr. 26 (4012)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Criză

Toţi medicii din UPU Suceava se pregătesc să-şi ia zborul spre Anglia şi Franţa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Medicii de la Unitatea de Primire a Urgenţelor(UPU) din Spitalul „Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava aşteaptă cu inima strânsă decizia Guvernului în privinţa sporurilor salariale.

Toţi cei şapte medici urgentişti cu normă întreagă au primit, nominal, oferte avantajoase de la spitale din străinătate şi se gândesc foarte serios dacă nu fi mai bine să le onoreze, în faţa previziunilor pesimiste în ceea ce priveşte veniturile pe care le poate asigura medicilor sistemul sanitar românesc.

Doctorul Tiberiu Brădăţan, medic primar, câştigă acum circa 1.000 de euro pe lună. Pentru aceşti bani consultă zilnic 40-50 de pacienţi, în cursul săptămânii, şi peste 70 de pacienţi pe zi în weekend, în cadrul unei norme de lucru de 140 de ore pe lună, la care se adaugă 130-150 de ore de gardă. Salariul de încadrare este de 500 de euro, completarea până la 1000 de euro vine din sporul din UPU, de 75 la sută, şi din câte şapte gărzi pe lună.

„Dacă ne taie sporul, ca medic primar voi câştiga, la 40 de ani, 15 milioane de lei vechi. Nu se poate aşa ceva. Sunt sucevean, sunt ataşat de oraş şi de spitalul acesta, astăzi nu doresc să plec, dar, dacă ne ia sporul, nu voi mai rămâne în spital şi aşa cred că vor face şi colegii mei”, ne-a spus dr. Brădăţan.

 

Doctorii din UPU au oferte care pleacă de la 1.800 de euro/lună, până la 3.000-4.000 de euro

El ne-a confirmat că toţi cei şapte medici, dintre care trei medici primari, de la UPU au primit oferte de muncă de la spitale din Anglia şi Franţa. Ofertele încep de la 1.800 de euro/lună pentru primele trei luni de probă şi ajung la 3.000-4.000 de euro/lună ulterior, la care se adaugă şi alte avantaje în ceea ce priveşte condiţiile de muncă şi pentru facilitarea integrării.

Dacă medicii angajaţi la UPU vor opta pentru emigrare, Spitalul de Urgenţă se va confrunta cu o problemă extrem de serioasă. În această secţie mai lucrează, pe lângă cei şapte urgentişti, încă un medic cu jumătate de normă şi trei medici cu statut de colaboratori. Medicina de urgenţă este o specializare extrem de dificilă, la care tinerii doctori nu se înghesuie, astfel că, la nivel naţional, într-un an nu sunt mai mult de 100-150 de rezidenţi. Odată cu exodul medicilor, conducerea spitalului se aşteaptă să se confrunte şi cu o plecare masivă a asistentelor, solicitate de spitalele italiene şi britanice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Toţi medicii din UPU Suceava se pregătesc să-şi ia zborul spre Anglia şi Franţa.
 Vizualizări articol: 1105 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.27/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 11 voturi
Toţi medicii din UPU Suceava se pregătesc să-şi ia zborul spre Anglia şi Franţa4.3511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ? trimis de
( 3 feb 2009, 12:08:23
?

2.   DRUM BUN trimis de
( 3 feb 2009, 14:55:39
Plecati ca acolo o sa stea ciinii cu colaci in coada.Mama mea traieste dintr-o pensie de 46o lei /luna si nu se plinge.
3.   Pacat trimis de
( 3 feb 2009, 15:25:48
nu sunt medic dar nu pot sa nu le iau apararea ..prea va permiteti toti sa va trageti de sireturi cu ei totusi au facut o scoala grea si salveaza vieti ,intradevar mai moare cate un om dar medicul nu este D-zeu sa faca minuni. eu sunt sigur ca pentru doctori chiar sunt caini cu colaci in coada in tarile civilizate intamplator am un caz in familie de asistenta(in italia) care castiga de 3 ori cat un doctor din sv .o sa plece si dupa o sa va faca bine vracii ci mama omida
4.   SPAGA LUATA FACEA CAT SALARUL DIN ANGLIA SI FRANTA trimis de
( 3 feb 2009, 16:32:22
MI AS DORI SA PLECE LA LUCRU IN STRAINATATE DOCTORII CARE NU SI FACEAU PANA ACUM CU PROFESIONALISM MESERIA SI CARE LUAU SI SPAGI SI NU CEI MAI BUNI DOCTORI DIN SPITALUL JUDETEAN .

EU CRED CA MAJORITATEA CELOR CARE DORESC SA PLECE SUNT ACEI MEDICI CARORA NU LE MAI AJUNG BANII AVAND IN VEDERE CA PE LANGA SALAR MAI LUAU SI SPAGI DE LA PACIENTI .

DOMNILOR DOCTORI VREAU SA VA SPUN CA IN ANGLIA SI FRANTA SE MUNCESTE NU GLUMA CA AICI SI ACOLO NU SE PRIMESTE SPAGA SI NICI NU DORM IN TIMPUL PROGRAMULUI etc .

MAI GANDITI-VA INAINTE DE A LUA O DECIZIE ! MAI BINE PUNETI-VA PE TREABA !

4.1  RE: SPAGA LUATA FACEA CAT SALARUL DIN ANGLIA SI FRANTA trimis de
( 4 feb 2009, 08:12:14
Stimabile Dinescu, vad ca esti mereu acid in comentarii. Insa:

1. stii cumva care dintre medici, a luat sau ia spaga? de ce nu ai "sange...) sa mergi si sa denunti? sau esti cumva roman?

2. despre profesionalism, este cazul sa vorbeasca pacientii, care daca sunt nemultumiti, ar trebui sa nu mai intre acolo (chiar daca sunt pe targa, sa plece la Iasi, Cluj,etc), si sa nu mai intinda spaga!

3. ca nu le mai ajunge salariul, e normal si pt. medici ca si pt. ceilalti romani care au Audi, VW, BMW,etc, si care nu mai pot sa-si intretina vilutele de 5-12 camere.

4. ca fac garzi de 30 ore (scris de alt cititor), e o mare porcarie!!!!! NU ESTE NORMAL FIZIOLOGIC ca un on sa lucreze 30 ore nonstop! ca se odihneste 2-3 ore? pai cand se trezeste bezmetic din somn ce act medical coerent poate sa mai execute? raspunsuleste ca: daca fac garzi f.lungi iau sporuri!!!!!! a se vedea si sefii de sectii care stau teoretic 5 zile din 7 in spital!!!!!

D.le Dinescu, sa nu crez
5.   Iar ai deschis gura DINESCULEI??? trimis de
( 3 feb 2009, 17:18:00
Ti-am mai spus odata, medicii la noi fac garzi de 24+5 ore si in acest timp este nevoie si de odihna. In Franta sau Angila se munceste 8 maxim 12 ore dar cu pauza la pranz. Nu mai vorbesc de salariu care incepe de la 3000EUR. Asa ca...... iar te bagi in seama in necunostinta de cauza.
5.1  RE: Iar ai deschis gura DINESCULEI??? trimis de
( 3 feb 2009, 17:27:59
Pertinet comentariu!

Am vorbit si eu cu doctiri ce lucreaza in SUA. Cred si eu ca acolo lucrurile merg bine pentru ca un doctor are grija de 4 - 6 paturi maxim.

La noi te fugaresc ca pe hotii de cai! Iar in ceea ce privesc garzile, la noi incep de la 8 dimineatza si se sfarsesc la ora 13 ziua urmatoare !

Cred si eu ca a doua zi dupa o garda mai grea esti knock-out si nu mai esti bun de nimic.

Toti dau vina pe sistem dar cine nu-l lasa pe minsitrul sanatatii si pe primul ministru Boc sa schimbe sistemul ?
6.   Vorbe goale trimis de
( 3 feb 2009, 17:19:10
De obicei isi dau cu parerea unii care nu au fost niciodata internati in spital.

Isi fac o impresie din auzite si de pe la altii. Eu cunosc doctori, fosti colegi de liceu care au plecat in SUA dupa ce au fost blamati atata timp aici in tara si tratati ca niste slugi.

Acum se descurca de minune acolo, sunt tratati ca elita intelectuala pt ca asta conteaza cel mai mult iar despre bani au tot ce le trebuie!

Despre astia din Suceava nu stiu nimic desi am auzit despre vreo doi ca au fost studenti buni si cred ca o sa faca treaba si-nafara! Succes!

Eu intotdeauna am incurajat plecarea materiei cenusii peste hotare.

Sa ramana doar interlopii ,sa se impuste intre ei si sa se termine si cu tara asta de 2 lei!
7.   Aviz trimis de
( 3 feb 2009, 21:48:49
DOCTORASILOR SA STITI CA IN ANGLIA ,FRANTA , ITALIA ETC

NU SE PRIMESTE "SPAGA "

GANDITIVA BINE INAINTE DE A PLECA

PS. CHIAR CREDETI CA SPERIATI PE CINEVA CU INTENTIILE VOASTRE DE A PLECAthinking

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei