Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 feb 2009 - Anul XIV, nr. 26 (4012)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În Suceava

Tarif unic pentru citirea repartitoarelor de costuri

Marţi, 3 Februarie 2009 (16:01:28)

Citirea repartitoarelor de costuri va fi făcută obligatoriu de persoane special instruite, care vor bate din uşă în uşă şi vor nota indexul consumului de căldură din apartamentele sucevenilor.

Măsura, impusă ca o măsură suplimentară de control, după ce ani la rând au fost constatate nereguli şi erori la declararea consumului de căldură din apartamente, este deja pusă în practică de societatea Elsaco, care are contracte de contorizare cu majoritatea blocurilor din municipiul Suceava.

Prezent marţi la şedinţa cu asociaţiile de proprietari, de la Primărie, directorul filialei Suceava a firmei Elsaco, Mugur Corlăţan, a declarat că aproape toate asociaţiile au încheiat noile contracte, cu excepţia unora, printre care se numără asociaţia 23+27 şi asociaţia 50.

Noul tarif, unic pe Suceava, este de 2,5 lei/calorifer, fără TVA, în preţul citirii intrând nu doar calculele făcute pentru repartizarea cheltuielilor comune, în funcţie de indexul de consum al fiecăruia, ci şi citirea repartitoarelor de către angajaţii Elsaco.

Vechile tarife practicate de Elsaco încă din 2003 erau de 0,4 euro de calorifer.

Firma Elsaco a devenit principalul furnizor de servicii de repartizare a costurilor la încălzire după ce a preluat şi clienţii firmei ISTA, singurul lor concurent fiind în prezent firma Techem Servito.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tarif unic pentru citirea repartitoarelor de costuri.
 Vizualizări articol: 1050 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Tarif unic pentru citirea repartitoarelor de costuri1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Scumpiri nejustificate trimis de
( 4 feb 2009, 10:08:19
Daca pana anul acesta se plateau lunar 2.1-2.2 lei pe calorifer cu tot cu TVA si nu citea nimeni de la firma montatoare, de ce sa platim acum 2.5 lei fara TVA si de ce de abia acum vine cineva sa verifice lunar consumul exact. O mare pacaleala sunt aceste repartitoare de costuri. Sfatuiesc pe toti sucevenii care sunt inca bransati la Termica sa faca cate un efort si sa-si monteze centrale de apartament fie ele pe gaz sau curent electric. Nu mai trebuie sa stai dupa fundul unei societati mamut care incaseaza de 2-3 ori mai mult decat costurile adevarate de productie si furnizeaza apa calda cu program. Mugur Corlatan e un mare mafiot. Dupa ce a convins multe blocuri de locuinte sa-si monteze repartitoare, neefectuand la nici un bloc echilibrarea hidraulica (desi s-a cerut) ce trebuia realizata pe cheltuiala firmei Elsaco conform reglementarilor ANRSC, acum propune el un pret pentru citirea fiecarui repartitor. Dupa cum se vede treaba nu suntem departe de un monopol...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei