Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 feb 2009 - Anul XIV, nr. 26 (4012)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nica: Guvernul va adopta, joi, operaţionalizarea fondului de garantare a creditelor pentru IMM-uri

Marţi, 3 Februarie 2009 (12:53:19)
Vicepremierul Dan Nica a declarat, marţi, la Senat, că Guvernul va adopta, joi, o Ordonanţă de Urgenţă pentru operaţionalizarea fondului de garantare a creditelor pentru IMM-uri.

Nica a spus că Fondul de garantare a creditelor pentru IMM-uri va deveni operaţional şi va avea o valoare de patru ori mai mare.

Vicepremierul a arătat că, prin acelaşi act, se va înfiinţa şi un Fond de contra-garantare a creditelor pentru IMM.

Nica a mai spus că, în urma discuţiilor de luni seara, dintre reprezentanţii Guvernului şi sindicate şi patronate, proiectul de buget va fi revizuit, urmând să includă şi unele propuneri făcute de sindicate şi patronate.

El a apreciat că Guvernl va adopta, în şedinţa de joi, proiectul de buget de stat pe 2009.

Nica a afirmat că, în urma discuţiilor cu sindicatele şi patronatele, proiectul de buget va include prevederi referitoare la scutirea de impozit a profitului reinvestit, majorarea cu trei luni a perioadei de şomaj.

Pe de altă parte, Nica a precizat că discuţiile pe marginea majorărilor salariale în sistemul bugetar vor fi reluate după 15 aprilie.

Vicepremierul a afirmat că, în cadrul discuţiilor de luni seara dintre Executiv şi sindicate şi patronate, proiectul de buget propus de Guvern a fost aprobat, în principiu, de toate confederaţiile sindicale, cu o singură excepţie, a confederaţiei MERIDIAN.

El a apreciat că atitudinea sindicatelor şi patronatelor faţă de propunerile Guvernului în privinţa bugetului au arătat o înţelegere a situaţiei economice dificile şi un sentiment de responsabilitate şi solidaritate.

Reprezentanţii Guvernului şi cei ai sindicatelor şi patronatelor au convenit, luni, ca proiectul de buget pentru 2009 să fie transmis la Parlament, urmând ca discuţiile privind majorările salariale din acest an să aibă loc după 15 aprilie 2009, pe baza rezultatelor economice din primul trimestru.

Până la 15 aprilie vor începe şi discuţiile pentru elaborarea legii de salarizare unică în sectorul bugetar. În acelaşi timp, sporurile salariale şi stimulentele, altele decât cele prevăzute în Codul Muncii, vor fi reduse sau eliminate printr-un act normativ distinct.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nica: Guvernul va adopta, joi, operaţionalizarea fondului de garantare a creditelor pentru IMM-uri.
 Vizualizări articol: 450 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nica: Guvernul va adopta, joi, operaţionalizarea fondului de garantare a creditelor pentru IMM-uri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei