Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 ian 2009 - Anul XIV, nr. 15 (4001)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Videanu: Importul de gaze a fost reluat miercuri

Miercuri, 21 Ianuarie 2009 (13:37:14)

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că importul de gaze ruseşti a fost reluat, atât pe la staţia de la Medieşul Aurit (judeţul Satul Mare), cât şi pe la Isaccea (Tulcea).

"În cursul dimineţii de azi (miercuri - n.r) importul de gaze din Rusia a fost reluat, în ţară intrând trei milioane de metri cubi pe zi, din care 1,4 milioane prin Medieşu Aurit şi 1,6 milioane prin Isaccea", a spus Videanu.

El a adăugat că nu sunt solicitări din partea consumatorilor industriali pentru importul unei cantităţi mai mari.

"Trei milioane de metri cubi de gaze este cantitatea solicitată în acest moment de către importatorii de gaz. Din păcate, nu sunt solicitări de repornire din partea industriei", a spus Videanu.

Anterior sistării importurilor, Rusia furniza României 2,5 milioane metri cubi de gaze prin staţia Medieşul Aurit şi 4,7 milioane metri cubi prin Isaccea 2.

Întrebat dacă România are alternativă la gazul rusesc, ministrul Economiei a reamintit că România este angrenată într-un proiect al Uniunii Europene, Nabucco, investiţie care va oferi şi o diversificare a surselor importurilor de gaze.

"România şi-a demonstrat capacitatea de a gestiona cu succes o situaţie de criză şi mai mult decât atât a pus la dispoziţia vecinilor disponibilitatea de a furniza energie", a adăugat Videanu.

Oficialul a adăugat că populaţia nu a avut de suferit în perioada în care importul de gaze a fost suspendat şi inclusiv industria a fost sprijinită în acest interval.

El a adăugat că România mai are rezerve în depozite de 1,87 miliarde metri cubi de gaz, la un consum zilnic de 48-49 milioane metri cubi.

"Înlocuirea gazelor cu combustibili alternativi nu a produs niciun fel de pierderi în sistem", a spus Videanu.

Pe de altă parte, întrebat dacă va mai face schimbări la nivelul conducerii companiilor energetice, ministrul Economiei a spus că va face schimbări "acolo unde se va impune", fără a dori să dea detalii despre acest subiect.

Manevrele de punere în funcţiune a instalaţiilor care asigură tranzitul gazelor ruseşti către zona balcanică, de la staţiile de predare de la graniţa ucraineano-română, Isaccea si Medieşul Aurit, au început marţi, în intervalul 15:00-17:00, a anunţat marţi MInisterul Economiei.

Importurile de gaze din Rusia prin Ucraina au fost sistate la începutul anului, deoarece Kievul nu a fost de acord cu majorarea semnificativă a preţurilor şi a refuzat să plătească o datorie reclamată de Moscova.

Companiile energetice Gazprom (Rusia) şi Naftogaz (Ucraina) au semnat, luni, un acord prin care pun capăt diferendului. Ucraina primeşte din nou gaze, de marţi dimineaţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Videanu: Importul de gaze a fost reluat miercuri.
 Vizualizări articol: 492 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Videanu: Importul de gaze a fost reluat miercuri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei