Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 ian 2009 - Anul XIV, nr. 15 (4001)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Regretatul Andrei Gheorghe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poftele femeilor gravide cunosc surpinzătoare materializări, în fătul care se pregăteşte să iasă pe lume. Vedem, bunăoară, câte un copil cu o pată pe trup în formă de ciorchine, pentru a afla că mămica lui a poftit struguri în timpul sarcinii, dar strugurii, ce ghinion, lipseau de pe piaţă.

Acum patru decenii şi juma’, unei gravide pe nume Gheorghe i-a ieşit în cale un tânăr obraznic, uscăţiv şi cu un început de chelie continuat impetuos. Puşlamaua avea ceva dicţie, folosită pentru a-i spurca otova pe trecători, de care se lega precum filoxera în vie, ca să nu ne depărtăm de sectorul viticol. Ţinea în mână un almanah tras în coperte de piele şi-i umilea pe trecători cu întrebări încuietoare de cultură generală.

Borţoasa Gheorghe, greu scuturată de greţuri, tare ar fi avut poftă să-l aşeze cu botul pe labe pe zurbagiu, dar s-a abţinut, spre ghinionul ei. Pofta nesatisfăcută i-a stârnit un lanţ de reacţii stranii în pântecele gravid, astfel încât bebeluşul, născut la puţină vreme, avea să semene leit obrăznicăturii care umilea poporul cu almanahul.

Aşa s-a ivit pe lume Andrei Gheorghe, cel dispărut mai ieri de pe lotul agricol al presei româneşti, regretat fiind doar de partea masochistă a publicului. Memorabilă pentru felul cum o făcea pe deşteptul insul ăsta e o emisiune tembelizată, unde le-a avut ca invitate pe fătucile care fuseseră supuse anterior despuierii în paginile revistei „Playboy”. Întrebările lui Gheorghe aveau şmecheria unui bun consumator de almanah, astfel că individele au putut afla lucruri incredibile, cum ar fi:

-Stalin nu şi-a căpătat numele datorită pasiunii sale pentru vodca „Stalinskaya”;

-Trenul intercity „Mihai Eminescu” nu a fost construit de inginerul cu acelaşi nume, care avea o aventură cu una grasă şi măritată, pe nume Micle. În plus, trenul a apărut ulterior poemului „Luceafărul”;

-Fustangiul Ştefan cel Mare nu a fost un obişnuit al revistelor glossy din Evul Mediu, deşi avea mai mare lipici la muieret decât Dan Chişu, că nu-mi vine alt exemplu.

Şfichiuindu-le nemilos cu biciul confecţionat din pagini dure de almanah, dresorul Gheorghe a scos untul intelectual din frumuseţile ce apăruseră la buca dezgolită în „Playboy”, varianta românească, cine-o ştie să trăiască. Dacă din întâmplare emisiunea a fost urmărită de vreo gravidă vulnerabilă, sunt sigur că un proces similar cu cel descris la începutul textului nostru s-a petrecut în pântecele ei, astfel că un nou Andrei Gheorghe se pârguieşte acum sub soarele patriei. În concluzie, cei ce-l regretă pe Andrei Ghoerghe sunt invitaţi să n-o mai facă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Regretatul Andrei Gheorghe.
 Vizualizări articol: 1001 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Regretatul Andrei Gheorghe1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei