Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 ian 2009 - Anul XIV, nr. 15 (4001)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Proiectul “Economie bazată pe cunoaştere” în localitatea Poiana Stampei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
La Şcoala cu clasele I-VIII din Poiana Stampei se derulează proiectul “Economie bazată pe cunoaştere”, implementat de Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, prin Unitatea de Management a Proiectului, în 255 de comunităţi dezavantajate din punct de vedere al accesului la informaţie.

Aşa cum ne-a declarat Petrică Chiforescu, managerul RECL, proiectul derulat în comuna suceveană are trei componente majore: extinderea accesului la tehnologiile ITC şi îmbunătăţirea cunoştinţelor de utilizare a calculatorului, dezvoltarea şi promovarea serviciilor de e-guvernare şi promovarea comerţului electronic şi acordarea de asistenţă financiară şi tehnică pentru adoptarea soluţiilor inovative în IMM-uri.

Componenta educaţională a proiectului are scopul de a dezvolta în rândul elevilor şi cadrelor didactice competenţe de a utiliza tehnica modernă de calcul.

Pentru a da un plus de dinamism acestei componente a fost demarat proiectul “Partenerist şcolar” care are două dimensiuni: parteneriat şcolar intern, realizat între şcolile din România şi parteneriat şcolar internaţional, în care parteneriatele sunt dezvoltate între şcoli locale şi şcoli din Uniunea Europeană. Şcoala Poiana Stampei a realizat parteneriate cu Şcoala cu clasele I-VIII Brusturi, jud. Neamţ şi cu Şcoala cu clasele I-VIII Panaci, Suceava.

 

“e – Vacanţa”, o reuşită în 2008

A doua activitate din cadrul componentei educaţionale, a fost “e-Vacanta 2008”, ajunsă la cea de-a treia ediţie, în care unităţile şcolare au fost încurajate să păstreze şi pe timpul vacanţei de vară la dispoziţia copiilor şi cadrelor didactice dotările primite, dar şi de a-i apropia, într-un cadru mai puţin formal, de o abordare modernă a educaţiei. In cadrul programului “E-Vacanta 2008” activităţile cele mai apreciate de elevi au fost “Internet de vacanţă”, “Comunicare prin Internet” şi “Micul scriitor”. Aceasta activitate a avut un real succes, finalizându-se cu peste 200 lucrări şi portofolii pe diverse teme, elevii din Poiana Stampei coordonaţi de prof. Ion Barbuceanu (Ianca) şi prof. Dorina Paicu (Poiana Stampei), cu sprijinul managerului RECL Petrică Chiforescu şi administratorului reţelei de calculatoare din şcoala Poiana Stampei, Todaşcă Aurica realizând activităţi comune prin intermediul internetului cu Şcoala “Nicolae Oncescu” şi cu Muzeul Ianca, jud. Brăila.

 

De la internet pe scenă

După desfăşurarea la sfârşitul anului trecut a Conferinţei naţionale cu tema “Mediul virtual şi parteneriatul şcolar” la care a fost invitaţi reprezentanţii – responsabili de proiect, din cele 255 de şcoli organizatori fiind Unitatea de Management a Proiectului “Economia bazată pe cunoaştere”, în parteneriat cu “Educaţia 2000 + Consulting”, colaborarea între şcolile participante în proiect va continua şi în acest an. Pe lângă faptul că elevii şi profesorii au învăţat cum să facă schimb de informaţii şi să creeze mecanisme durabile pentru multiplicarea rezultatelor în cadrul altor şcoli din mediul rural şi mic urban, s-au creat relaţii de prietenie atât între elevi cât şi între profesori, dovadă fiind şi prezenţa Ansamblului folcloric “Poieniţa” la zilele oraşului Ianca.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul “Economie bazată pe cunoaştere” în localitatea Poiana Stampei.
 Vizualizări articol: 2387 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Proiectul “Economie bazată pe cunoaştere” în localitatea Poiana Stampei4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei