Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 ian 2009 - Anul XIV, nr. 15 (4001)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Acuzaţii grave

Consilier local, trimis în judecată pentru tăinuire şi complicitate la furt calificat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Unul dintre consilierii locali ai comunei Valea Moldovei a fost trimis în judecată, zilele trecute, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, alături de alţi trei indivizi, acuzaţi că au spart mai multe locuinţe aflate în construcţie şi că au furat bunuri în valoare totală de aproximativ 125.000 de lei (1.250.000.000 lei vechi).

Consilierul local Gheorghe Marin (55 de ani) a fost dat pe mâna judecătorilor pentru săvârşirea infracţiunilor de tăinuire şi complicitate la furt, după ce oamenii legii au descoperit că mare parte din bunurile furate au ajuns în casa acestuia.

 

14 case în construcţie, golite de hoţi

La începutul acestei săptămâni, Ioan Vasile Cuţitaru (34 de ani), Vasile Munga (25 de ani) şi Tiberiu Nicolae Ferar (25 de ani), toţi trei din comuna Şcheia, au fost trimişi în judecată pentru furt calificat, anchetatorii acuzându-i de faptul că, în perioada 26 iunie 2007 – 6 octombrie 2008, pe timp de noapte, au intrat prin efracţie în nu mai puţin de 14 case aflate în construcţie pe raza comunei Şcheia.

Pe data de 27 noiembrie 2008, cei trei au fost reţinuţi de poliţişti, iar magistraţii Judecătoriei Suceava au decis ca doi dintre învinuiţi, Cuţitaru şi Munga, ambii recidivişti, să fie încarceraţi preventiv în arestul poliţiei, loc unde se află şi în prezent.

În privinţa lui Ferar, care nu are antecedente penale şi care este acuzat că a participat la doar patru dintre furturi, anchetatorii au decis să-l cerceteze în stare de libertate, interzicându-i însă să părăsească localitatea de domiciliu o perioadă determinată.

Potrivit rechizitoriului, cei trei indivizi sunt acuzaţi că au furat din casele respective materiale de construcţie, gresie, geamuri termopan, uşi, calorifere, centrale termice, parchet, generatoare electrice, betoniere, butelii, scule electrice, aparatură electronică şi eletrocasnică.

 

Consilierul susţine că nu ştia că dă bani pe lucruri furate

Anchetatorii susţin că Munga, Cuţitaru şi Ferar veneau la furat cu faetoanele, iar mare parte din bunuri au ajuns în casele a două persoane, una dintre acestea fiind  consilierul local Gheorghe Marin.

Audiat de oamenii legii, consilierul a declarat că e un cumpărător de bună credinţă şi că habar nu a avut că a achiziţionat lucruri furate.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava sunt, însă, de cu totul altă părere, şi susţin că Gheorghe Marin ştia că bunurile pe care le cumpăra de la Munga şi Cuţitaru provin din furturi.

Anchetatorii arată în actele de sesizare a instanţei şi faptul că, în majoritatea nopţilor în care au fost comise furturile, între consilierul local şi unul dintre ceilalţi inculpaţi (Vasile Munga) s-au purtat numeroase convorbiri telefonice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consilier local, trimis în judecată pentru tăinuire şi complicitate la furt calificat.
 Vizualizări articol: 2380 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Consilier local, trimis în judecată pentru tăinuire şi complicitate la furt calificat3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei