Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 ian 2009 - Anul XIV, nr. 15 (4001)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MS: Peste 20 de cazuri de gripă, înregistrate în Bucureşti şi judeţele Cluj, Iaşi şi Tulcea

Miercuri, 21 Ianuarie 2009 (18:51:43)
Peste 20 de cazuri de gripă au fost confirmate de Institutul "Cantacuzino" în Bucureşti şi judeţele Cluj, Iaşi şi Tulcea, în ultima săptămână fiind înregistrate aproape 18.000 de pneumonii, informează Ministerul Sănătăţii (MS).

În perioada 12-18 ianuarie, Centrul Naţional de Referinţă pentru Gripă din Institutul "Cantacuzino" a confirmat 23 de virusuri gripale, zece în Bucureşti, nouă în judeţul Cluj şi câte două în judeţele Tulcea şi Iaşi, se arată într-un comunicat de miercuri al Ministerului Sănătăţii.

În aceeaşi perioadă s-au înregistrat 50.586 cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii, cu 2,5 la sută mai puţin faţă de aceeaşi săptămână de supraveghere a anului trecut, şi 17.660 de pneumonii.

Ministerul Sănătăţii recomandă continuarea vaccinării împotriva gripei, care se face gratuit în cazul populaţiei la risc, prin "Subprogramului de supraveghere şi control al bolilor transmisibile prioritare".

Pentru sezonul 2008-2009, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat şi distribuit 3.100.000 doze de vaccin gripal, până în prezent fiind vaccinate gratuit 3.046.103 de persoane din grupele de risc stabilite conform recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Recomandarea de vaccinare antigripală este adresată în special persoanelor de peste 65 de ani, cu boli cronice şi personalului medical. Aceştia se pot vaccina gratuit la medicii de familie, respectiv în unităţile în care sunt angajaţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MS: Peste 20 de cazuri de gripă, înregistrate în Bucureşti şi judeţele Cluj, Iaşi şi Tulcea .
 Vizualizări articol: 617 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MS: Peste 20 de cazuri de gripă, înregistrate în Bucureşti şi judeţele Cluj, Iaşi şi Tulcea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei