Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 ian 2009 - Anul XIV, nr. 15 (4001)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Statistici îngrijorătoare

Firmele din judeţ nu mai fac angajări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Sucevenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă au puţine şanse să-şi găsească un serviciu în această perioadă, marea majoritatea a angajatorilor din judeţ neavând nici un post disponibil. Această situaţie reiese din statisticele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava, de la o lună la alta numărul posturilor vacante scăzând drastic.

Dacă în luna decembrie a anului trecut, angajatorii din judeţ au raportat la agenţie 544 de posturi disponibile, în ianuarie oferta de locuri de muncă este formată doar din câteva zeci de posturi. În primele două săptămâni ale anului au fost disponibile doar 26 de locuri de muncă, ajungându-se până la 77, în aceste zile.

După cum ne-a explicat Constantin Şuvăr, directorul AJOFM Suceava, această scădere drastică se datorează temerilor mari pe care le au agenţii economici. Deşi nu toţi sunt afectaţi de criza economică, zvonurile pesimiste referitoare la perioada grea care va urma îi determină să nu mai facă angajări, chiar dacă unii ar avea nevoie de mai mulţi salariaţi.

În fiecare an, în luna ianuarie, numărul de locuri de muncă disponibile scade, însă, anul acesta, această prăbuşire drastică a ofertelor nu poate fi pusă numai seama acestui aspect.

 

Se caută muncitori necalificaţi

Dintre locurile de muncă disponibile în prezent, cele mai multe, 21, sunt de muncitor necalificat, în domeniile silvic, ambalare produse solide şi demolare clădiri, zidărie, mozaic, faianţă, după care urmează opt locuri de muncă vacante în meseria de vânzător. În oferta agenţiei se mai găsesc cinci posturi de dulgher, câte două de casier, agent vânzări sau prinzător câini etc.   

Începând cu luna octombrie a anului trecut, 26 de firme din judeţ au înaintat notificări agenţiei de ocupare a forţei de muncă, anunţând că ar urma să dea afară un număr de 2.735 de angajaţi. Mulţi dintre aceşti agenţi economici au amânat însă deocamdată această decizie, până la 31 decembrie 2008 aceştia încetând contractele de muncă cu doar 623 de persoane.    

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Firmele din judeţ nu mai fac angajări .
 Vizualizări articol: 757 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Firmele din judeţ nu mai fac angajări2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei