Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 ian 2009 - Anul XIV, nr. 15 (4001)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Hoţi specializaţi

Buldoexcavatoare de zeci de mii de euro, „intrate în pământ” după ce au fost furate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Trei buldoexcavatoare, care valorau între 30.000 şi 60.000 de euro, au fost furate în ultimele două luni de pe raza judeţului Suceava. Deşi sunt maşini de mare tonaj şi greu manevrabile, în două cazuri hoţii au reuşit să dispară cu ele, şi, deşi au fost furate de mai mult de o lună de zile, oamenii legii nu au mai dat de acestea. Al treilea furt, petrecut zilele trecute, a fost dejucat dintr-o întâmplare, hoţul abandonând utilajul pe carosabil după ce a avut impresia că este urmărit.

 

Dezasamblate şi vândute pe bucăţi

Primul buldoexcavator a dispărut în noaptea de 11 spre 12 noiembrie a anului trecut. Utilajul, cu o valoare estimată de 35.000 de euro, a fost furat din centrul comunei Gălăneşti, din parcarea unei benzinării din zonă. Buldoexcavatorul aparţinea unei societăţi de construcţii din Suceava şi era folosit pentru lucrări la sistemul de canalizare al comunei. Nici până astăzi oamenii legii nu au reuşit să prindă autorii ori măcar să găsească vehiculul.

La mijlocul lunii decembrie, un alt buldoexcavator, de această dată în valoare de aproximativ 30.000 de euro, a dispărut de pe un şantier în construcţie, situat la intrarea în Fălticeni dinspre Suceava, pe un deal de pe raza comunei Rădăşeni. Utilajul era folosit de firma care lucrează în zonă la construirea unui complex de case. Nici în acest caz, oamenii legii nu au găsit autovehiculul.

Cea mai probabilă variantă luată în calcul de poliţişti este că acestea au fost dezasamblate şi vândute pe bucăţi, acest tip de utilaje având componente foarte valoroase.

 

Furturile, pe fondul neglijenţei proprietarilor 

La începutul acestei săptămâni (luni dimineaţă, în jurul orei 8.00), un buldoexcavator de mare performanţă, în valoare de 60.000 de euro, a fost furat din apropierea parcării unei benzinării din oraşul Frasin. Folosindu-se de chei potrivite, hoţul a pătruns în cabină şi a pornit utilajul.

Ajuns pe raza comunei Stulpicani, individul de la volan a abandonat vehiculul. Ulterior, oamenii legii aveau să afle că un localnic aflat la volanul unei maşini, având nevoie de un astfel de utilaj la o lucrare, a încercat să-l oprească pe şofer, pentru a vedea dacă îl poate servi. Hoţul, bănuind că este urmărit, a oprit şi a luat-o la fugă, abandonând utilajul. Poliţiştii din localitate speră să-i identifice în scurt timp pe individul de la volan şi pe eventualii săi complici.  

În toate cazurile, furturile s-au produs şi pe fondul neglijenţei proprietarilor, care nu şi-au asigurat cu sisteme de alarmă utilajele şi nu le-au lăsat în locuri păzite.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Buldoexcavatoare de zeci de mii de euro, „intrate în pământ” după ce au fost furate.
 Vizualizări articol: 2379 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Buldoexcavatoare de zeci de mii de euro, „intrate în pământ” după ce au fost furate5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cine oare cine are...? trimis de
(21 ian 2009, 20:54:38
cine are de inchiriat multe utilaje de genu asta in sv?????? oare asta e raspunsul?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei