Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 ian 2009 - Anul XIV, nr. 3 (3989)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Premierul Boc va discuta proiectul de buget pentru 2009 cu fiecare ministru în parte - surse

Miercuri, 7 Ianuarie 2009 (18:43:19)
Premierul Emil Boc, ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, şi ministrul Muncii, Marian Sârbu, au discutat, miercuri, la Guvern, despre proiectul de buget pe 2009 şi măsurile pentru depăşirea crizei economice, astfel de discuţii urmând să aibă loc între şeful Guvernului şi fiecare ministru în parte.

Cei doi miniştri au sosit la Palatul Victoria imediat după discuţia lor cu sindicatele şi patronatele, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse ministeriale.

Potrivit acestora, proiectul de buget pentru 2009 va fi discutat de şeful Guvernului, în următoarele zile, cu fiecare ministru în parte.

Miniştrii Cabinetului Boc s-au întâlnit, marţi, la Ministerul Finanţelor Publice pentru a discuta bugetul pentru anul 2009, fiecare ordonator de credite prezentând propuneri cu priorităţile privind cheltuielile.

Guvernul a anunţat recent că strategia fiscal-bugetară pentru 2009 va fi realizată pe baza unei analize a situaţiei economice din 2008, finalizată în prima parte a lunii ianuarie, Ministerul Finanţelor fiind deschis unei colaborări cu patronatele, sindicatele şi sectorul bancar pentru a limita efectele crizei economice.

Surse guvernamentale au declarat, săptămâna trecută, agenţiei MEDIAFAX, că Executivul nu a luat încă o decizie privind noul proiect de buget pentru 2009 şi aşteaptă execuţia bugetară pe 2008, înainte de a stabili modul de alocare a fondurilor pentru 2009.

"Proiectul de buget pe 2009 ar urma să fie aprobat în a doua parte a lunii ianuarie", au afirmat sursele citate.

Noile prognoze macroeconomice pentru anul 2009 indică un PIB nominal de 588 miliarde de lei şi o inflaţie medie în urcare la 5,3%, date care au fost discutate, marţi, de ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Pogea, şi guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu.

Ministrul Muncii, Marian Sârbu, a declarat, miercuri, la finalul discuţiilor cu sindicatele şi patronatele, că s-a decis constituirea unui grup de lucru ce se va reuni de săptămâna viitoare, care să transforme în măsuri concrete discuţiile referitoare la măsurile anticriză şi proiectul de buget.

Totodată, în întâlnirea de miercuri s-a discutat şi despre posibilitatea încheierii unui acord social pe termen mai lung cu măsurile necesare pentru stabilitate economică şi socială pe patru ani.

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, prezent la discuţiile cu sindicatele şi patronatele, a precizat că grupul de lucru care se va reuni de luni la Ministerul Finanţelor va urmări ca propunerile primite din partea partenerilor sociali să fie cuprinse în proiectul de buget.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Premierul Boc va discuta proiectul de buget pentru 2009 cu fiecare ministru în parte - surse.
 Vizualizări articol: 536 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Premierul Boc va discuta proiectul de buget pentru 2009 cu fiecare ministru în parte - surse0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei