Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 ian 2009 - Anul XIV, nr. 3 (3989)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc acceptă propunerea lui Bazac de prelungire a contractelor de muncă pentru medicii pensionari

Miercuri, 7 Ianuarie 2009 (15:58:13)
Ministrul Sănătăţii, Ioan Bazac, a propus premierului Emil Boc prelungirea contractelor de muncă încheiate cu medicii pensionari care lucrează în sistem, până la momentul în care posturile pe care aceştia sunt încadraţi vor fi ocupate prin concurs, variantă agreată de şeful Guvernului.

"Ministrul a vorbit, miercuri, cu premierul Emil Boc despre situaţia medicilor pensionari care lucrează în sistem şi a solicitat ca, contractele de muncă să poată fi prelungite până când locurile pe care aceştia sunt încadraţi vor fi ocupate prin concurs. Varianta a fost agreată de primul-ministru şi urmează să fie găsită soluţia legală pentru aplicarea acesteia", au declarat agenţiei MEDIAFAX reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a declarat anterior că va propune premierului rectificarea ordonanţei de urgenţă prin care a fost interzisă cumularea pensiei cu salariul de la stat, astfel încât medicii pensionari să poată rămâne angajaţi în continuare, cu contract temporar de muncă, până la ocuparea posturilor prin concurs.

"Având în vedere lipsa acută de cadre medicale specializate, mai ales în mediul rural, voi propune ca medicii pensionari să rămână angajați în continuare, cu contracte temporare de muncă până la ocuparea posturilor prin concurs", a spus Bazac.

În sistemul sanitar lucrează aproximativ 600 de medici pensionari, dintre care 500 în mediul urban şi 100 în rural.

Şi ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunţat, după întâlnirea de marţi cu liderii federaţiilor sindicale din învăţământ, că încearcă să găsească soluţii pentru pensionarii din sistem afectaţi de această ordonanţă.

Ministrul Muncii, Marian Sârbu, a declarat, marţi seară, într-o emisiune la Antena 3, referindu-se la faptul că decizia Guvernului afectează şi persoane cu venituri mici, printre care actorii, profesorii, medicii, că "există şi un element care poate ar trebui regândit sectorial, dar principiul trebuie păstrat".

Liderul Confederaţiei "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, miercuri, că ideea lansată de ministrul Muncii, Marian Sârbu, de a plafona cumulul pensie-salariu ar fi o măsură discriminatorie, ca şi în cazul indemnizaţiei pentru creşterea copilului.

Potrivit Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 230 din 30 decembrie 2008, publicată, luni în Monitorul Oficial, persoanele care, la data intrării în vigoare a actului normativ, cumulează pensia cu venituri obţinute din exercitarea unor funcţii remunerate în cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice centrale şi locale, indiferent de modul de finanţare şi subordonare, precum şi în cadrul regiilor autonome, societăţilor naţionale, companiilor naţionale şi societăţilor la care capitalul social este deţinut integral sau majoritar de stat sau de o unitate administrativ-teritorială, au obligaţia să opteze între suspendarea plăţii pensiei şi încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe.

În termen de 30 de zile de la data suspendării plăţii pensiei, persoanele care cumulează pensia cu venituri obţinute din exercitarea unor funcţii remunerate în cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice centrale şi locale sunt obligate să restituie ajutoarele, plăţile compensatorii sau alte drepturi primite la data pensionării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc acceptă propunerea lui Bazac de prelungire a contractelor de muncă pentru medicii pensionari.
 Vizualizări articol: 569 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc acceptă propunerea lui Bazac de prelungire a contractelor de muncă pentru medicii pensionari0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei