Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 ian 2009 - Anul XIV, nr. 3 (3989)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ciuhandu: Ordonanţa privind necumularea pensiei cu salariul "va decapita" Poliţia Comunitară

Miercuri, 7 Ianuarie 2009 (16:31:04)
Primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, a afirmat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că Ordonanţa de Guvern care interzice cumulul pensiei cu salariul de stat "atacă dur" autorităţile publice locale şi va avea ca efect "decapitarea" Poliţiei Comunitare din municipiu.

Gheorghe Ciuhandu a opinat că, în cazul în care ordonanaţa prvind interzicerea cumulului pensiei cu salariul se va pune în aplicare, una dintre structurile locale care va fi afectată este Poliţia Comunitară Timişoara, unde, în acest moment, lucrează 20 de pensionari, dintre care zece sunt în funcţii de conducere. Majoritatea acestora au lucrat în anii anteriori în cadrul Poliţiei şi, după pensionare, în 2006, s-au angajat la Poliţia Comunitară Timişoara.

"Noi, de exemplu, la nivelul Poliţiei Comunitare Timişoara, avem 20 de persoane care se află în această situaţie, sunt pensionari şi, muncind, primesc şi salariu, dintre care zece sunt în funcţii de conducere. Nu am avut ce să facem, aveam nevoie de oameni cu experienţă şi aceştia au fost dintre cei care lucraseră în Poliţie. Noi am înfiinţat Poliţia Comunitară în anul 2006, devenind o structură etalon pentru ţară, fapt evidenţiat şi în Raportul anual al Institutului pentru Politici Publice pe anul 2007. Acum, Poliţia Comunitară va fi decapitatã, va fi lipsită de întreaga sa conducere profesională, pentru că, mai mult ca sigur, oamenii vor opta pentru pensie", a afirmat Ciuhandu.

Primarul Timişoarei a declarat că, la întâlnirea Federaţiei Naţionale a Primarilor din România, care va avea loc în cursul acestei luni, va aduce în discuţie această problemă şi va pleda pentru găsirea unei soluţii ca această prevedere să nu fie pusă în aplicare.

Potrivit Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 230 din 30 decembrie 2008, publicată, luni, în Monitorul Oficial, persoanele care la data intrării în vigoare a actului normativ cumulează pensia cu venituri obţinute din exercitarea unor funcţii remunerate în cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice centrale şi locale, indiferent de modul de finanţare şi subordonare, precum şi în cadrul regiilor autonome, societăţilor naţionale, companiilor naţionale şi societăţilor la care capitalul social este deţinut integral sau majoritar de stat sau de o unitate administrativ-teritorială au obligaţia să opteze între suspendarea plăţii pensiei şi încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe.

În termen de 30 de zile de la data suspendării plăţii pensiei, persoanele care cumulează pensia cu venituri obţinute din exercitarea unor funcţii remunerate în cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice centrale şi locale sunt obligate să restituie ajutoarele, plăţile compensatorii sau alte drepturi primite la data pensionării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ciuhandu: Ordonanţa privind necumularea pensiei cu salariul "va decapita" Poliţia Comunitară.
 Vizualizări articol: 643 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ciuhandu: Ordonanţa privind necumularea pensiei cu salariul "va decapita" Poliţia Comunitară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pensionari trimis de
( 7 ian 2009, 17:12:52
Nu am nimic cu pensionarii, sa munceasca cit vor, dar nu la stat, tinerii unde sa se duca? nu vedeti ca termina facultatile si pleaca in Spania la cules de capsuni si acesti domni pensionari , care de bine de rau au o pensie, si...oho...ce pensie, le ocupa locurile. Lasati ca nu moare nimeni daca nu mai sunt cei in virsta. Nu sta planeta in ei. Daca unul moare, altul ii ia locul. Si nu se darima nimic. Dar asa ne-am invatat noi ca daca esti intr-o functie nimeni nu se mai pricepe acolo. GRESEALA! nimeni nu este de neinlocuit. Tinerii sunt destepti, frumosi, sanatosi, la ghisee vorbesc frumos, trebuie sa-si faca si ei un rost , nu? si eu sunt pensionara si lucrez la privat si-mi rotunjesc pensia. Faceti si dv. asa ,stimati domni pensionari.... Fara suparare, v-ati trait viata, v-ati mincat malaiul, lasati si pe cei tineri sa-si faca viata lor,,.....am dreptate, nu? dar de, s-au invatat sa stea degeaba pe scaune, leafa sa le mearga si sigur acuma le e greu....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei