Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 ian 2009 - Anul XIV, nr. 3 (3989)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

BNS: Reprezentanţii guvernului vor să modifice OUG care interzice cumulul pensiei cu salariul

Miercuri, 7 Ianuarie 2009 (19:42:24)
Preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, a declarat, miercuri, la finalul întâlnirii de la Ministerul Muncii, că reprezentanţii Guvernului au afirmat că vor să modifice OUG 230 care interzice cumulul pensiei cu salariul, în acest sens urmând să fie consultaţi şi partenerii sociali.

Înrebat despre OUG 230 din 30 decembrie 2008, care prevede că pensionarii angajaţi într-o instituţie publică trebuie să aleagă între pensie şi salariu, fără a mai avea posibilitatea să cumuleze aceste venituri, liderul Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, a spus că, miniştrii prezenţi la discuţiile de la Ministetrul Muncii au afirmat că vor să modifice acest act normativ şi că se vor consulta şi cu partenerii sociali.

Totodată, preşedintele BNS a mai spus că sindicaliştii au susţinut în cadrul discuţiilor cu reprezentanţii Guvernului că măsura luată prin acest act normativ este corectă ca principiu, dar că trebuia să vizeze doar anumite sectoare.

Dumitru Costin a precizat că nu s-au discutat elemente concrete în acest sens, dar că miniştrii au confirmat faptul că OUG nu a avut notă de fundamentare în momentul în care a fost aprobată.

Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Marian Sârbu, s-a întâlnit, miercuri, cu sindicatele şi patronatele pentru a discuta despre combaterea efectelor crizei economice. La întâlnire au mai participat ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea şi ministrul Internelor, Gabriel Oprea.

Ministrul Sănătăţii, Ioan Bazac, a propus premierului Emil Boc prelungirea contractelor de muncă încheiate cu medicii pensionari care lucrează în sistem, până la momentul în care posturile pe care aceştia sunt încadraţi vor fi ocupate prin concurs, variantă agreată de şeful Guvernului.

Şi ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunţat, după întâlnirea de marţi cu liderii federaţiilor sindicale din învăţământ, că încearcă să găsească soluţii pentru pensionarii din sistem afectaţi de această ordonanţă.

Ministrul Muncii, Marian Sârbu, a declarat, marţi seară, într-o emisiune la Antena 3, referindu-se la faptul că decizia Guvernului afectează şi persoane cu venituri mici, printre care actorii, profesorii, medicii, că "există şi un element care poate ar trebui regândit sectorial, dar principiul trebuie păstrat".

Liderul Confederaţiei "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, miercuri, că ideea lansată de ministrul Muncii, Marian Sârbu, de a plafona cumulul pensie-salariu ar fi o măsură discriminatorie, ca şi în cazul indemnizaţiei pentru creşterea copilului. În opinia lui Hossu, OUG 230 ar trebui discutată într-o comisie tehnică, care să rezolve disfuncţionalităţile.

Potrivit Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 230 din 30 decembrie 2008, publicată, luni în Monitorul Oficial, persoanele care, la data intrării în vigoare a actului normativ, cumulează pensia cu venituri obţinute din exercitarea unor funcţii remunerate în cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice centrale şi locale, indiferent de modul de finanţare şi subordonare, precum şi în cadrul regiilor autonome, societăţilor naţionale, companiilor naţionale şi societăţilor la care capitalul social este deţinut integral sau majoritar de stat sau de o unitate administrativ-teritorială, au obligaţia să opteze între suspendarea plăţii pensiei şi încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe.

În termen de 30 de zile de la data suspendării plăţii pensiei, persoanele care cumulează pensia cu venituri obţinute din exercitarea unor funcţii remunerate în cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice centrale şi locale sunt obligate să restituie ajutoarele, plăţile compensatorii sau alte drepturi primite la data pensionării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului BNS: Reprezentanţii guvernului vor să modifice OUG care interzice cumulul pensiei cu salariul.
 Vizualizări articol: 872 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BNS: Reprezentanţii guvernului vor să modifice OUG care interzice cumulul pensiei cu salariul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei