Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 ian 2009 - Anul XIV, nr. 3 (3989)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Situaţie

Suplinitori necalificaţi, în locul profesorilor cu experienţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Ordonanţa de urgenţă aprobată de Guvern potrivit căreia profesorii pensionari nu vor mai primi salariu, ci vor beneficia de plata cu ora, loveşte în cele aproximativ 100 de cadre didactice pensionare din judeţ, care îşi continuă activitatea din cauza lipsei de personal calificat, şi care vor fi cel mai probabil înlocuite cu suplinitori necalificaţi.

„Avem deficit de personal calificat, mai ales în zonele rurale şi izolate ale judeţului, şi dacă pensionarii nu mai predau, apar problemele”, a declarat inspectorul şcolar general Petru Carcalete. Acesta a mai spus că „măsura aceasta trebuie analizată şi din punct de vedere al consecinţelor pe care le produce şi dacă poate fi aplicată peste tot”. Carcalete este de părere că profesorii aflaţi la pensie nu vor fi interesaţi de plata cu orele, şi în această situaţie vor rămâne catedre fără dascăli. „Nu vom putea acoperi orele decât cu suplinitori necalificaţi, iar în zonele izolate şi pe aceştia îi găsim greu”, a mai adăugat inspectorul general Petru Carcalete.

În judeţul Suceava predau la ora actuală 99 de cadre didactice pensionare şi cele mai multe dintre ele predau în şcolile din mediul rural. „În oraşe şi localităţi cu naveta uşoară posturile pot fi ocupate de tineri care în momentul de faţă nu au locuri de muncă, însă în localităţile greu accesibile cadrele didactice pensionare, care locuiesc acolo, sunt o soluţie pentru a avea personal calificat”, a mai adăugat Petru Carcalete.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suplinitori necalificaţi, în locul profesorilor cu experienţă.
 Vizualizări articol: 840 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Suplinitori necalificaţi, în locul profesorilor cu experienţă2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Re trimis de
( 7 ian 2009, 12:07:10
Adevaratii profesori sunt pensionarii , au tocit cu adevarat , si-au rupt coatele pe bancile scolii si mai mult de atat au in spate o bogata experienta .

Ce sa astepti de la un copil care este invatat de un tanar cadru facut la apelul bocancilor de la Universitatea Stefan cel Mare Suceava , mai mult de atat si licentiat , note si diplome obtinute cu teme si lucrari scoase de pe internet .

De ce nu se face o comisie sa vedeti capacitatea tinerilor licentiati in stiu eu ce domeniu , litere.....etc si el nu stie sa scrie in limba romana .

Asta ar trebui sa faci dle Carcalete , strange pe toti marii licentiati ai Universitatii Stefan cel Mare Sv si datile cate un test de capacitate , al doi-lea sa fie la DNA
2.   Desteptule trimis de
( 7 ian 2009, 17:34:20
crek esti si u un mare invatat...mai inteligentule sigru esti un pensionar amarat si suparat pe viata...la pensie cu tine
2.1  RE: Desteptule trimis de
( 7 ian 2009, 22:07:26
"sigru" esti un analfabet , ai studiat cumva la Universitatea mai sus mentionata ?

3.   LA PENSIE DEFINITIVA trimis de
( 7 ian 2009, 18:34:21
MA BUCUR CA A VENIT ZIUA CEA MARE.

1.PROFESORII PENSIONATI SA STEA ACASA SI SA NU MAI PRETINDA SPAGI DE LA ELEVI SAU STUDENTI SI SA MAI PRIMEASCA BANI SI DE LA BUGETUL DE STAT.

2.CEI DIN PRIMARII,PREFECTURI SI CONSILII JUDETENE CARE AU TRECUT DE VARSTA PENSIONARII SA PLECE ACASA SI SA II LASE PE CEI TINERI.

3.DOCTORII PENSIONATI DIN SPITALE,POLICLINICI ... SI CARE INCA MAI LUCREAZA SA PLECE SI EI CU TOTUL ACASA.

......................... LASATI OAMENI BUNI SI PE TINERI SA LUCREZE CA SUNT DESTUI CARE TERMINA O FACULTATE IN TARA ASTA DE CACAO SI VOI LE TINETI OCUPATE LOCURILE SI NU II LASATI SA PROSPERE.

4.   TREBUIAU MARITE SALARIILE LA DEBUTANTII DIN INVATA trimis de
( 7 ian 2009, 18:44:28
1.TREBUIAU MARITE IN PRIMUL RAND SALARIILE DEBUTANTIILOR DIN INVATAMANT SI SA NU VA MAI PLANGETI CA AVETI SUPLINITORI NECALIFICATI DEOARECE DOAR ASA O SA PUTETI INCURAJA TINERII SA MEARGA SA PROFESEZE SI IN CEL MAI INDEPARTAT CATUN DE TARA...DOAR DACA IL STIMULATI FINANCIAR.

2.NU TREBUIE MARITE SALARIILE PROFESORILOR UNIVERSITARI PT CA 85% AU SALARII INTRE 4000 - 18.000 RON LUNA PLUS CAT CASTIGA SI DIN SPAGI SE FACE UNDEVA PE LA 300.000-500.000 RON ANUAL.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei