Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 ian 2009 - Anul XIV, nr. 3 (3989)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Servicii

Declaraţiile pentru taxa de salubrizare pot fi depuse şi online

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Pentru a veni în întâmpinarea sucevenilor care au de depus declaraţiile de impunere pentru taxa de salubrizare şi de a-i scuti de aglomeraţia care se formează în această perioadă, municipalitatea suceveană a pus la punct un sistem prin care fiecare poate să depună declaraţia de acasă, din faţa calculatorului.

“Declaraţia poate fi depusă în două moduri – fie la noi, la sediul Primăriei, la etajul IV, camera 40, unde este Serviciul de salubrizare, fie în format electronic, online. A doua variantă este mult mai simplă, mai ales că există pe site-ul Primăriei – www.primariasv.ro un model de completare a acesteia, precum şi toate informaţiile necesare”, a declarat viceprimarul Lucian Harşovschi.

Modelul declaraţiei de impunere pentru taxa de salubrizare poate fi obţinut de pe site-ul Primăriei Suceava, de la rubrica Impozite şi taxe, dar şi de la rubrica Alte informaţii.

După completarea acesteia în format word/doc, poate fi trimisă ca ataşament la adresa de mail salubrizare@primariasv.ro, cu tot cu documentele justificative, dacă sunt necesare.

Declaraţiile vor fi preluate de angajaţii biroului de salubrizare, care în termen de 24 de ore lucrătoare trebuie să trimită solicitantului confirmarea verificării şi înregistrării declaraţiei, care din acel moment este considerată valabilă.

Numai în primele zile ale acestui an, peste 40 de suceveni au folosit această facilitate, depunând online declaraţiile de salubrizare pentru 2009.

 

2,5 lei/lună pentru fiecare membru al familiei

Anual, sucevenii au obligaţia de a depune declaraţia de impunere pentru taxa de salubrizare, în baza căreia li se calculează suma datorată la bugetul local, pentru serviciile de salubrizare de care beneficiază. Termenul limită de depunere a declaraţiei este 31 ianuarie, atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru cele juridice.

În urmă cu doi ani, această taxă, pentru gunoiul menajer, era achitată direct asociaţiei de proprietari, lunar, cuantumul ei fiind diferit de la o asociaţie la alta, în funcţie de contractele încheiate cu firmele de salubrizare.

În prezent, valoarea taxei de salubrizare este aceeaşi ca şi anul trecut, de 2,5 lei/persoană, lunar, pentru persoanele fizice, în vreme ce pentru persoanele juridice (firme), valoarea acesteia este dublă, de 5 lei/persoană.

De exemplu, pentru o familie de patru persoane, valoarea taxei de salubrizare care trebuie achitată pentru 2009 este de 120 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Declaraţiile pentru taxa de salubrizare pot fi depuse şi online.
 Vizualizări articol: 3050 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Declaraţiile pentru taxa de salubrizare pot fi depuse şi online3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei