Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 ian 2009 - Anul XIV, nr. 3 (3989)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pogea: Sperăm ca bugetul pe 2009 să fie gata până la sfârşitul lunii ianuarie

Miercuri, 7 Ianuarie 2009 (19:42:59)
Ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, a declarat, miercuri, la finalul întâlnirii cu sindicatele şi patronatele, de la Ministerul Muncii, că speră ca bugetul pe 2009 să fie gata până la sfârşitul lunii ianuarie.

"Suntem în faţa elaborării unui nou buget, care sperăm să fie gata la sfârşitul lunii ianuarie", a spus ministrul Gheorghe Pogea.

Totodată, preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, a spus că grupul de lucru care se va reuni de luni, la Ministerul de Finanţe, ar trebui să prezinte pe 14 ianuarie schiţele pentru proiectul de buget şi pentru programul de măsuri anticriză.

Ministrul Muncii, Marian Sârbu, a declarat, miercuri, la finalul discuţiilor cu sindicatele şi patronatele, că s-a decis constituirea unui grup de lucru ce se va reuni de săptămâna viitoare, care să transforme în măsuri concrete discuţiile referitoare la măsurile anticriză şi proiectul de buget.

Totodată, Pogea a precizat că grupul de lucru care se va reuni de luni la Ministerul Finanţelor va urmări ca propunerile venite din partea partenerilor sociali să fie cuprinse în proiectul de buget. Ministrul a precizat că măsurile ce vor fi luate de grupul de lucru nu trebuie să afecteze obiectivele pe care România le are pe termen mediu. Demnitarul şi-a manifestat dorinţa ca măsurile din proiectul de buget să aibă acordul CES.

Premierul Emil Boc, ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, şi ministrul Muncii, Marian Sârbu, au discutat, miercuri, la Guvern, despre proiectul de buget pe 2009 şi măsurile pentru depăşirea crizei economice, astfel de discuţii urmând să aibă loc între şeful Guvernului şi fiecare ministru în parte. Cei doi miniştri au sosit la Palatul Victoria imediat după discuţia lor cu sindicatele şi patronatele, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse ministeriale.

Guvernul a anunţat recent că strategia fiscal-bugetară pentru 2009 va fi realizată pe baza unei analize a situaţiei economice din 2008, finalizată în prima parte a lunii ianuarie, Ministerul Finanţelor fiind deschis unei colaborări cu patronatele, sindicatele şi sectorul bancar pentru a limita efectele crizei economice.

Noile prognoze macroeconomice pentru anul 2009 indică un PIB nominal de 588 miliarde de lei şi o inflaţie medie în urcare la 5,3%, date care au fost discutate, marţi, de ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Pogea, şi guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pogea: Sperăm ca bugetul pe 2009 să fie gata până la sfârşitul lunii ianuarie.
 Vizualizări articol: 872 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pogea: Sperăm ca bugetul pe 2009 să fie gata până la sfârşitul lunii ianuarie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei