Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 ian 2009 - Anul XIV, nr. 3 (3989)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MAE: România se raliază poziţiei UE în criza gazelor, lucru transmis deja în contactele diplomatice

Miercuri, 7 Ianuarie 2009 (18:44:54)
MAE precizează, într-un comunicat remis, miercuri, MEDIAFAX, că poziţia României în problema gazelor naturale - care este cea a UE - a fost comunicată în contactele diplomatice pe care reprezentanţii Ministerului le-au avut, inclusiv cu diplomaţi ai ambasadelor Federaţiei Ruse şi ai Ucrainei.

MAE urmăreşte cu preocupare evoluţiile în disputa ruso-ucraineană în problema gazelor naturale şi implicaţiile acesteia atât pentru România, cât şi pentru statele membre UE şi pentru Europa în general, informează un comunicat remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.

MAE consideră că termenele şi condiţiile din înţelegerile comerciale trebuie respectate de părţi şi speră că raporturile contractuale între importatorul român şi furnizorul rus de gaze se vor derula conform obligaţiilor asumate, se arată în comunicat.

MAE susţine că a întreprins toate demersurile diplomatice necesare pentru a contribui la identificarea soluţiilor care să permită rezolvarea disputei comerciale, atât la nivelul contactelor bilaterale, cât şi la nivel mecanismelor europene.

România se raliază poziţiei Preşedinţiei Uniunii Europene prin care se solicită reluarea la capacitate normală a livrărilor de gaze naturale destinate UE, precum şi a negocierilor dintre cele două părţi, în scopul unei reglementări definitive a disputei comerciale bilaterale pentru a evita escaladarea dificultăţilor deja existente. În calitate de stat membru UE, România participă la mecanismele specifice de consultare şi decizie ale Uniunii în acest domeniu.

MAE urmăreşte în continuare cu atenţie implicaţiile evoluţiei acestei crize atât din perspectiva incidenţelor directe pentru România, pentru populaţie şi consumatorii industriali, cât şi a efectelor în plan european, în vederea adoptării măsurilor necesare, se mai arată în comunicat.

Documentul precizează de asemenea că reprezentanţii MAE au comunicat această poziţie în contactele diplomatice pe care le-au avut, inclusiv cu diplomaţi ai ambasadelor Federaţiei Ruse şi ai Ucrainei la Bucureşti.

Premierul Emil Boc şi ambasadorul Cehiei la Bucureşti, Petr Dokladal, au discutat, miercuri, la Guvern, despre măsurile pe care preşedinţia cehă a Uniunii Europene le are în vedere pentru gestionarea crizei de aprovizionare cu gaze a statelor UE, informează Executivul printr-un comunicat.

Premierul l-a informat pe ambasador asupra situaţiei interne şi măsurilor adoptate de Guvern pentru reducerea efectelor crizei gazelor asupra populaţiei şi a afirmat că Executivul de la Bucureşti menţine permanent legătura cu Andris Piebalgs, comisarul european pentru Energie, conform sursei citate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MAE: România se raliază poziţiei UE în criza gazelor, lucru transmis deja în contactele diplomatice.
 Vizualizări articol: 525 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MAE: România se raliază poziţiei UE în criza gazelor, lucru transmis deja în contactele diplomatice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei