Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 ian 2009 - Anul XIV, nr. 3 (3989)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Analiză rutieră

Cele mai periculoase străzi din municipiul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Pe străzile din municipiul Suceava s-au produs anul trecut mii de accidente rutiere şi tamponări, aceste tipuri de evenimente nedorite fiind în creştere pe fondul sporirii parcului de autoturisme. Dacă numărul tamponărilor a depăşit cifra 3000, accidentele soldate cu victime au fost în număr de 191, în creştere cu aproximativ 15% faţă de 2007, când s-au înregistrat 153 de evenimente rutiere cu vătămări corporale. Şi numărul răniţilor este în creştere, singura cifră care nu a crescut fiind numărul morţilor, şapte anul trecut, faţă de opt în 2007.

 

Având în vedere raportul dintre numărul de accidente şi victime, concluzia poliţiştilor de la circulaţie este că  Bulevardul Sofia Vicoveanca, de la intrarea în municipiul reşedinţă de judeţ dinspre Fălticeni, este cel mai periculos. Cinci accidente rutiere petrecute pe această stradă (care începe din zona staţiei de 110 Kw)  anul trecut s-au soldat cu doi morţi, trei răniţi grav şi patru răniţi uşor.

„În general, porţiunile de drum de la ieşirile din municipiul Suceava sunt cele unde se produc accidentele rutiere grave. Această stradă însă ne-a creat cele mai multe probleme. Pe fondul apariţiei centrelor comerciale, traficul pietonal de pe acest bulevard este în creştere, iar delimitarea dintre spaţiul pentru circulaţia auto şi cel al pietonilor nu este încă suficient realizată, deşi progrese s-au făcut”, a explicat comisarul-şef Laurenţiu Hermeniuc, şeful Biroului pentru Siguranţa Circulaţiei Rutiere în Mediul Urban din cadrul Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava.

În opinia sa, apariţia sensului giratoriu din zonă a fost pozitivă, şoferii care vin dinspre Fălticeni fiind nevoiţi să reducă viteza. Pentru anul în curs, în planul autorităţilor intră şi amplasarea unui radar fix, la intrarea pe bulevardul Sofia Vicoveanca.

 

Accidentele pe Calea Unirii, în scădere

Pe cea mai importantă arteră de drum din municipiul Suceava, Calea Unirii, anul trecut s-au produs 31 de accidente rutiere cu victime, soldate cu un mort, 13 răniţi grav şi 25 de răniţi uşor, cifre în scădere faţă de anii precedenţi. Multe accidente rutiere s-au mai petrecut pe bulevardul George Enescu, 11 accidente, soldate cu un mort şi zece răniţi, strada Ana Ipătescu (11 evenimente rutiere, soldate cu 12 răniţi), Ştefan cel Mare, tot 11 accidente, şi Gheorghe Doja, nouă accidente rutiere.          

În privinţa trecerilor de pietoni periculoase, pe strada Ana Ipătescu au fost înregistraţi cei mai mulţi pietoni loviţi în timp ce treceau strada regulamentar. În 2008, pe trecerile de pietoni de pe această porţiune de drum au fost lovite nouă persoane, două fiind rănite grav, iar restul uşor. În privinţa pietonilor accidentaţi după traversări prin locuri nemarcate, cele mai multe cazuri au fost înregistrate pe strada Calea Unirii, nouă răniţi, dintre care cinci grav.

 

Pietonii, victime în aproape jumătate dintre accidente

Din aceeaşi analiză a accidentelor rutiere în municipiul Suceava reiese că anul trecut pietonii au fost victime în aproape jumătate dintre evenimentele rutiere. 26% din totalul accidentelor au avut drept cauză traversarea neregulamentară, în timp ce 22% dintre accidente s-au produs deoarece şoferii nu au acordat prioritate pietonilor angajaţi regulamentar în traversare. Pe locul trei în ceea ce priveşte cauzele accidentelor se află viteza excesivă (13% dintre accidente), urmată de neacordarea de prioritate între vehicule, 11% din totalul accidentelor. 

„Accidentele din cauza neacordării de prioritate sunt în creştere în 2008 deoarece în oraşul nostru se fac foarte multe viraje la stânga. Din această cauză am înregistrat 21 de accidente, soldate cu vătămarea corporală a 30 de persoane”, a arătat Hermeniuc.

Interesant este că dintre cei şapte morţi înregistraţi anul trecut în urma accidentelor, doi au fost loviţi de şoferi care dădeau cu spatele. În aceste condiţii, neasigurarea la mersul înapoi s-a dovedit, în 2008, una dintre abaterile cu cele mai grave consecinţe în trafic.

 

Multe schimbări în trafic, în 2008

Anul trecut, principala arteră de drum din municipiu a suferit modificări importante, reţeaua rutieră fiind schimbată semnificativ. Au apărut două sensuri giratorii noi (la intrarea dinspre Fălticeni şi la Bazar), altul este în curs de finalizare (la intrarea pe pasarela care duce spre Burdujeni), poziţionarea unor semafoare a fost modificată şi au apărut altele noi, totodată făcându-şi apariţia şi semafoarele cu acţiune manuală.

„În zona Orizont de exemplu, agenţii au stat două săptămâni pentru a opri parcările neregulamentare, la fel şi în zona Maraton. Cred că artera principală a suferit multe îmbunătăţiri, cea mai importată fiind separarea sensurilor de circulaţie, cu efect deosebit în prevenirea accidentelor pe fondul coliziunilor frontale. Măsurile de îmbunătăţire a traficului trebuie însă continuate, deoarece valorile de trafic vor creşte şi în acest an”, a conchis comisarul şef Laurenţiu Hermeniuc.

 

Accidente în autobuz

Anul 2008 a adus în premieră accidente după căderi în mijloacele de transport. Trei călători au ajuns la spital cu leziuni serioase, după ce s-au lovit în momentul în care şoferii autobuzelor TPL au frânat brusc, după apariţia unei probleme în trafic.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cele mai periculoase străzi din municipiul Suceava .
 Vizualizări articol: 855 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 7 voturi
Cele mai periculoase străzi din municipiul Suceava3.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   O gluma trimis de
( 7 ian 2009, 12:11:50
"Cred ca artera principala a suferit multe �mbunatatiri, cea mai importata fiind separarea sensurilor de circulatie" asta e cea mai buna gluma.

Am vazut salvari blocate din pricina acestor borduri ce separa sensurile de circulatie. Inainte salvarea putea sa mearga pe contrasens, acum ramane blocata in trafic
2.   Eronat trimis de
( 7 ian 2009, 12:40:42
Strada din imagine e B-dul 1 Decembrie 1918 si nicidecum Sofia Vicoveanca....documentati-va!
2.1  RE: Eronat trimis de
( 7 ian 2009, 17:52:07
In urma sesizarii dumneavoastra am efectuat corectura pe material. Va multumim!
3.   Interesante numele strazilor... trimis de
( 7 ian 2009, 22:24:20
...de obicei eu asa-s obisnuit ca numele strazilor in general sa fie ale unor oameni trecuti in rindul dreptilor deci postmortem si sa aduca aminte de ei ca de niste legende,nu contest ca sofia noastra nu ar merita asta dar suna un pic cinic,tre sa mai treaca oleaca de vreme pina sa ma obisnuiesc si pt. ciuc007- daca ai vazut salvari blocate de ...in fine de ce nu le-ai spus sa o ia prin gradini ca am inteles ca aia e ceva zona din sf. ilie sau ma insel.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei