Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 nov 2008 - Anul XIII, nr. 280 (3961)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Meleşcanu: Natura misiunii României în Irak va fi schimbată, este posibilă şi relocarea trupelor

Joi, 27 Noiembrie 2008 (20:19:54)
România a primit o scrisoare din partea Irakului privind menţinerea prezenţei militare, urmând să fie transmisă o nouă invitaţie oficială ce va conţine inclusiv elemente despre natura viitoare a misiunii româneşti, axate pe asistenţă şi consiliere, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, Teodor Meleşcanu.

"România a primit din partea Irakului o scrisoare care conţine invitaţie de principiu pentru rămânerea în Irak şi în care se precizează că va fi trimisă o invitaţie oficială care va conţine inclusiv elemente în legătură cu natura misiunilor de efectuat", a declarat ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu.

Potrivit ministrului, aprobarea, joi, în Parlamentul irakian a acordului cu SUA privind menţinerea trupelor reprezintă "momentul pe care irakienii l-au aşteptat pentru a trimite invitaţia oficială părţii române".

Ministrul a spus că, din elementele pe care le deţine în prezent, poate spune că va exista cu certitudine o schimbare a naturii misiunii trupelor româneşti, care va fi menţionată de invitaţia oficială. El a adăugat că trupele româneşti se vor axa cel mai probabil pe consiliere şi asistenţă pentru trupele irakiene şi că este posibilă şi o eventuală schimbare a locaţiei trupelor româneşti din Irak.

România participă la efortul internaţional de stabilizare a Irakului din anul 2003. În acest moment, prezenţa internaţională se realizează în baza rezoluţiei Consiliului de Securitate al ONU 1790 din 2007, care este valabilă până la 31 decembrie 2008.

Parlamentul irakian a adoptat, joi, Acordul de securitate cu Statele Unite, care prevede retragerea trupelor americane la sfârşitul lui 2011.

Ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu, a declarat, luni, la RFI, că există o invitaţie de principiu primită de la Bagdad pentru menţinerea trupelor în Irak, dar a adăugat că Bucureştiul aşteaptă o invitaţie "cu mai multe elemente" legate de sarcinile care ar urma sa revină militarilor români.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Meleşcanu: Natura misiunii României în Irak va fi schimbată, este posibilă şi relocarea trupelor.
 Vizualizări articol: 660 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Meleşcanu: Natura misiunii României în Irak va fi schimbată, este posibilă şi relocarea trupelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei