Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 nov 2008 - Anul XIII, nr. 280 (3961)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Câmpeanu: Toate cifrele privind şomajul sunt încă într-o situaţie normală

Joi, 27 Noiembrie 2008 (17:21:29)
Ministrul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, Mariana Câmpeanu, a declarat, joi, că deocamdată toate cifrele privind şomajul sunt în limite normale, arătând că rata şomajului înregistrată în ultimele luni este de circa patru la sută.

Demnitarul a explicat că rata şomajului, de patru la sută, este în limitele normale ţinând cont că "am plecat de la o rată a şomajului formată din două cifre".

Ministrul Mariana Câmpeanu a precizat că instituţiile sunt pregătite pentru o eventuală creştere a ratei şomajului şi a atras atenţia că încă sunt locuri de muncă neocupate spre care ar trebui atrase persoanele neasigurate din mediul rural.

"Încă avem locuri de muncă libere. În mediul rural avem circa 1,3 milioane de persoane neasigurate care trăiesc din agricultură şi care în viitorul apropiat vor fi o problemă. Aceste persoane ar trebui atrase pe piaţa muncii. Ne vom gândi la acţiuni speciale", a mai spus ministrul.

Rata şomajului a crescut cu 0,1 la sută în luna octombrie, comparativ cu luna anterioară, ajungând la patru la sută, dar este mai mică decât cea înregistrată în aceeaşi perioadă a anului trecut, informa, luni, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

La sfârşitul lunii octombrie, rata şomajului înregistrat la nivel naţional a fost de patru la sută, mai mică cu 0,1 la sută decât cea din luna octombrie a anului 2007 şi mai mare decât cea din luna septembrie a anului 2008 cu 0,1 la sută, numărul de şomeri crescând cu 11.271 de persoane, ajungând la un total de 364.183.

Din totalul şomerilor înregistraţi, 108.346 au fost indemnizaţi şi 255.837 neindemnizaţi. Numărul şomerilor indemnizaţi a crescut cu 11.758 persoane, iar al celor neindemnizaţi a scăzut cu 487 de persoane faţă de luna septembrie.

La nivel teritorial, numărul persoanelor aflate în şomaj a crescut în 31 de judeţe, printre care Dâmboviţa (1.461 persoane), Constanţa (1.123 persoane), Hunedoara (1.100 persoane), Alba (1.041 persoane) şi Buzău (692 persoane), iar în judeţele Dolj, Covasna, Giurgiu, Iaşi şi Bucureşti a fost înregistrată o diminuare a numărului de persoane neocupate.

Judeţele cu cea mai mare pondere a şomerilor neindemnizaţi sunt Călăraşi (86,20 la sută), Mehedinţi (85,45 la sută), Galaţi (85,12 la sută), Vrancea (84,75 la sută), Teleorman (83,59 la sută), precum şi Bucureşti (83,50 la sută).

Potrivit ANOFM, rata şomajului a crescut în judeţele Dâmboviţa (cu 0,7 puncte procentuale), Alba (cu 0,6), Hunedoara şi Harghita (câte 0,5 puncte procentuale), Gorj, Teleorman, Olt, Buzău şi Constanţa (cu câte 0,4 puncte procentuale).

Scăderi ale ratei şomajului s-au înregistrat în şase judeţe, cele mai importante constatându-se în Covasna (cu 0,4 puncte procentuale), Giurgiu şi Dolj (cu câte 0,2 puncte procentuale), iar în opt judeţe şi în municipiul Bucureşti rata a fost constantă, comparativ cu luna anterioară.

Cel mai ridicat nivel al ratei şomajului a fost înregistrat în Mehedinţi (8,7 la sută), urmat de judeţele Vaslui (7,7 la sută), Teleorman (7,6 la sută), Dolj (7 la sută), Gorj (6,7 la sută), Covasna şi Hunedoara (6,1 la sută). Nivelul cel mai scăzut al ratei şomajului, de 1,3 la sută a fost înregistrat în judeţul Timiş.

Potrivit ANOFM, la nivel naţional rata şomajului a crescut ca urmare a creşterii numărului de şomeri înregistraţi, acest fenomen fiind considerat "firesc pentru această perioadă a anului", când se resimt disponibilizările din activităţile cu specific preponderent sezonier.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câmpeanu: Toate cifrele privind şomajul sunt încă într-o situaţie normală.
 Vizualizări articol: 493 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Câmpeanu: Toate cifrele privind şomajul sunt încă într-o situaţie normală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei