Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 nov 2008 - Anul XIII, nr. 280 (3961)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu doreşte ca la balcoanele şi ferestrele românilor să apară în aceste zile drapelul naţional

Joi, 27 Noiembrie 2008 (13:35:15)
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că nu ar fi cel mai rău lucru, în perspectiva Zilei Naţionale a României de la 1 decembrie, dacă la balcoanele şi ferestrele românilor ar apărea în aceste zile drapelul naţional.

Şeful statului a participat, vineri, la vernisajul expoziţiei "90 de ani de la Marea Unire", găzduită de Muzeul Naţional de Istorie al României. La eveniment au mai fost prezenţi preşedintele Academiei Române şi ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu.

"Am convingerea că valorile care i-au însufleţit pe români în 1918 sunt la fel de prezente şi astăzi în spiritul românilor, a românilor din ţară şi diaspora, şi că în numele aceluiaşi ideal al unităţii şi solidarităţii, vom accepta provocarea de a construi, împreună, binele nostru, ca naţiune europeană", a spus Băsescu.

El a subliniat că Marea Unire de la 1 decembrie 1918 reprezintă împlinirea celui mai înalt ideal naţional al poporului român.

La finalul discursului său, Băsescu şi-a exprimat dorinţa ca românii să arboreze la ferestre şi balcoane, drapelul naţional, cu prilejul acestei aniversări a Zilei Naţionale.

"Ne apropiem de 1 decembrie, nu de alegeri. Dacă ziua are o semnificaţie profundă în sufletele noastre, cred că nu ar fi cel mai rău lucru dacă, începând de astăzi, de mâine, la balcoane, la geamuri, ar apărea drapelul naţional, de care suntem legaţi", a spus şeful statului.

La rândul său, ministrul Culturii a ţinut să anunţe, în prezenţa şefului statului, că până la sfârşitul anului vor fi aduse la Muzeul Naţional de Istorie încă două brăţări dacice.

La final, şeful statului, ministrul Culturii şi preşedintele Academiei Române au vizitat expoziţia găzduită de Muzeul Naţional de Istorie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu doreşte ca la balcoanele şi ferestrele românilor să apară în aceste zile drapelul naţional.
 Vizualizări articol: 525 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu doreşte ca la balcoanele şi ferestrele românilor să apară în aceste zile drapelul naţional0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei