Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 nov 2008 - Anul XIII, nr. 280 (3961)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Poşta ar putea menţine până în aprilie 2009 un tarif maxim de 1,2 lei la trimiterile sub 50 grame

Joi, 27 Noiembrie 2008 (17:22:22)
Autoritatea Naţională pentru Comunicaţii (ANC) intenţionează să extindă, până la 25 aprilie 2009, termenul până la care Poşta Română va aplica un tarif maxim de 1,2 lei pentru corespondenţa cu o greutate de sub 50 de grame, la nivel naţional.

În prezent, compania practică un tarif de un leu pentru acest tip de corespondenţă.

"Această propunere este în conformitate cu decizia Parlamentului European de a extinde posibilitatea de a rezerva anumite categorii de servicii poştale furnizorului de serviciu universal, până la 31 decembrie 2012, în cazul României, şi are ca scop finanţarea costului net generat de furnizarea serviciilor incluse în sfera serviciului universal", se arată într-un comunicat al ANC remis, joi, agenţiei MEDIAFAX.

Poşta Română are obligaţia de a aplica un tarif maximal la acest tip de corespondenţă din 25 aprilie 2004, măsura fiind valabilă până la finele acestui an.

Propunerea de prelungire a termenului a fost inclusă într-un proiect de decizie pentru modificarea şi completarea Deciziei preşedintelui ANC 88/2004 privind desemnarea furnizorului de serviciu universal în domeniul serviciilor poştale.

Modificările şi completările propuse în proiect vizează şi includerea serviciului de publicitate prin poştă printre serviciile din sfera serviciului universal pe care furnizorul desemnat are obligaţia de a le furniza pe întreg teritoriul României.

"Deşi ANC a anunţat că intenţionează să desemneze un furnizor de serviciu universal pentru publicitate prin poştă, niciun furnizor nu şi-a arătat disponibilitatea în acest sens", se precizează în comunicat.

Din acest motiv, ANC a decis să desemneze din oficiu Poşta Română ca furnizor de servicii de publicitate prin poştă, pentru că operatorul deţine în prezent reţeaua cu cel mai mare grad de acoperire la nivel naţional.

Includerea în sfera serviciului universal a trimiterilor de publicitate şi desemnarea Poştei Române ca furnizor de serviciu universal nu oferă operatorului dreptul exclusiv de a presta aceste servicii, alte firme putând să activeze pe acest segment, se mai arată în comunicat.

Poşta Română va fi obligată să livreze publicitatea prin poştă pe întreg teritoriul României, la acelaşi tarif, care va fi fundamentat pe costuri şi aprobat de ANC. Anul trecut, pe acest segment de piaţă au fost procesate peste 63 de milioane de trimiteri de către cei opt furnizori activi.

Trimiterile de publicitate prin poştă au înregistrat în 2007 o creştere cu 44%, reprezentând aproximativ 20% din totalul de trimiteri aferente poştei de scrisori.

ANC a mai anunţat, joi, publicarea spre consultare publică a unui proiect de decizie care propune revizuirea şi armonizarea modalităţii de raportare a datelor statistice de către furnizorii de servicii poştale cu noua clasificare a serviciilor poştale.

"Întrucât sfera serviciului universal a fost lărgită, prin includerea serviciului de publicitate prin poştă, şi au fost strict determinate serviciile care nu fac parte din aceasta, precum serviciile «Ramburs», «Schimbare destinaţie», «Livrare specială», «Confirmare de primire» şi «Express» este necesară adoptarea unei decizii, care să prevadă obligaţia furnizorilor de servicii poştale de a transmite informaţii cu privire la serviciile poştale oferite în prezent", se spune în comunicat.

Proiectele deciziilor pot fi consultate pe pagina de internet a ANC, persoanele interesate fiind invitate să formuleze şi să transmită observaţii şi propuneri până la 8 decembrie.

Autoritatea Naţională pentru Comunicaţii este instituţia care stabileşte regulile pentru piaţa de comunicaţii electronice şi servicii poştale din România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poşta ar putea menţine până în aprilie 2009 un tarif maxim de 1,2 lei la trimiterile sub 50 grame.
 Vizualizări articol: 495 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poşta ar putea menţine până în aprilie 2009 un tarif maxim de 1,2 lei la trimiterile sub 50 grame0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei