Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 nov 2008 - Anul XIII, nr. 280 (3961)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Campanie de vaccinare

Toate serurile necesare pentru injectarea fetiţelor au ajuns în şcoli

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Toate cele 4.439 de doze de vaccin repartizate judeţului nostru de către Ministerul Sănătăţii Publice pentru vaccinarea gratuită a elevelor de clasa a IV-a împotriva virusului papilloma human (HPV), virus responsabil de apariţia cancerului de col uterin, au fost distribuite în judeţ.

Informaţia a fost lansată, ieri, de directorul Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu, care nu a negat faptul că şi în judeţul nostru medicii întâmpină greutăţi privind administrarea serului, în condiţiile în care majoritatea părinţilor nu îl privesc cu ochi buni.

 

Şeful ASP: „Ministerul nu şi-ar da girul dacă vaccinul nu ar fi sigur”

„Avem ecouri că sunt diferite localităţi unde părinţii refuză vaccinul. Nu ar trebui. Ministerul nu şi-ar da girul dacă nu ar fi sigur. Vaccinarea se face la vârste mici pentru a stimula corpul să producă anticorpii necesari imunizării”, a spus şeful ASP, adăugând că prima etapă de vaccinare se încheie la sfârşitul săptămânii, iar copilele care au primit serul vor intra în cea de-a doua etapă, derulată în intervalul 12 - 16 ianuarie. Imunizarea va fi completă după administrarea celei de-a treia doze, în perioada 19 - 23 mai, a precizat medicul.

El a recunoscut că pot apărea şi reacţii adverse, cum ar fi înroşirea locului administrării, învineţire, durere, inflamare, febră, mică infecţie la locul înţepăturii sau chiar şoc anafilactic, dar a explicat că toate aceste efecte sunt specifice oricărui vaccin.

„Medicii vin la vaccinare cu trusele de prim ajutor pentru tratamentul şocului anafilactic, dacă apare”, a punctat Lăzăreanu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Toate serurile necesare pentru injectarea fetiţelor au ajuns în şcoli .
 Vizualizări articol: 696 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Toate serurile necesare pentru injectarea fetiţelor au ajuns în şcoli3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bla bla trimis de
(27 nov 2008, 11:42:44
Seful ASP: ,,Ministerul nu si-ar da girul daca vaccinul nu ar fi sigur" !

Bagi matale mina-n foc pe ce spune ministrul ? Bagi matale mana-n foc pe spusele unui contabil ?

Si daca copilul vaccinat ramane cu sechele sau face soc anafilactic, vine ministrul sau matale sa-l invii ?

In nici o tara din Europa nu a existat vreo campanie nationala de imunizare impotriva HPV.

In alta ordine de idei, in mai 2007, Judicial Watch a trimis o cerere catre FDA prin care solicita accesul la toate documentele legate de Gardasil. A fost nevoie de actionarea in judecata a FDA-ului si, in iunie 2008, FDA a trimis 4 seturi de documente. Ceea ce a reiesit din documentele respective este accesibil aici http://www.judicialwatch.org/s Gardasil este promovat ca un vaccin care previne cancerul ,, .. dar nu a fost evaluat potentialul de carcinogenicitate si genotoxicitate".
2.   Bla bla bla trimis de
(27 nov 2008, 11:48:43
La intalnirea din data de 18 mai 2006 (aprobarea Gardasil de catre VRBPAC) au vorbit, din partea Merk, Dr. Eliav Barr and Dr. Patrick Brill-Edwards. Merck a fost obligat sa depuna la FDA numeroase rapoarte si documente de la procedurile de trial si asta cu mult inainte de aceasta intalnire. In mod curios, declaratiile reprezentantilor Merck au pictat un tablou cu mult mai optimist legat de vaccin decat reiesea din propriile lor documente depuse.

Dr. Patrick Brill-Edwards, Director Merck pentru Worldwide Vaccines Regulatory

Affairs, a fost principalul vorbitor. In declaratia de deschidere a spus ,,Merck a propus ca studierea cancerului in sine nu este fezabila, pentru ca ia mult prea mult timp si dezavantajeaza prea multe femei".

Oamenii de stiinta de la Merck nu numai ca nu s-au deranjat sa studieze cancerul, dar nici macar nu stiu daca propriul lor vaccin este cancerigen.
2.1  RE: Bla bla bla trimis de
(27 nov 2008, 12:23:48
Exista posibilitatea ca vaccinul sa fie cancerigen.

Dar nu ma bag eu in amanunte tehnice, nu sunt in masura. Sa ne spuna cineva cum sunt produse la scara industriala dozele de vaccin. Sa inceapa cu felul in care este tinut in viata virusul in laboratoare, stiindu-se ca aproape orice virus nu poate supravietui singur - avand deci nevoie de o celula-gazda -.
3.   REPEDE trimis de
(27 nov 2008, 13:11:58
repede repede, acu inainte de alegeri trebuie facuta vaccinarea ca sa poata lua smecherii din minister comisioanele grase!!! ca apoi vin altii mai flamanzi!!!

Noi ramanem niste cobai atat d.p.v.d medical cat si economic!!!!!

UNDE ESTI TU TEPES DOAMNE???
4.   Toate serurile necesare pentru injectarea fetitelo trimis de
(28 nov 2008, 06:03:41
VACCINUL **** A VENIT (PRECUM EBOLA) SI IN ROMANIA. ASA CUM AMERICANII AU VACCINAT IN ANUL 1974 POPULATIA DI ETIOPIA SI CONGO SI A APARUT EBOLA ASA DORESC SA FACA SI CU NOI. VACCINUL ESTE IN CURS DE EXPERIMENTARE DINCOLO - IN CANADA A FOST INTERZIN DATORITA COMPLICATIILOR CARE APAR DUPA - poate gresesc DAR TOATE MATERIALELE SI TOATE INFORMATIILE MELE DE DINCOLO DE LA RUDELE MELE SPUN CONCRET - AICI SE VERIFICA INCA PE COBAI VACCINUL.
4.1  RE: Toate serurile necesare pentru injectarea fetitelo trimis de
(28 nov 2008, 06:33:53
INTREBAREA MEA FIREASCA ??? DE CE VACCINUL ASTA VINE ACU CU CAMPANIA ELECTORALA ???
5.   VACCINUL FEBREI SI AL SPASMELOR - dupa ce il ei. trimis de
(28 nov 2008, 06:32:18
ACES VACCIN AR TREBUI MAI INTATI EXPERIMENTAT PE MEDICI SA VEDEM DACA EI REZISTA ? DACA DA, ATUNCI ANALIZAM CAT VOR MAI AVEA DE TRAIT. DUPA CE NU MAI EXISTA VEDEM CAUZA DECESULUI. ASTA AR TREBUI SA VEDEM.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei