Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 nov 2008 - Anul XIII, nr. 280 (3961)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Contraatac

Carcalete afirmă că „prefectul e o slugă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Şeful Inspectoratului Şcolar Suceava, Petru Carcalete, a spus ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că „prefectul Ovidiu Doroftei este mai mult o slugă a domnului Băişanu, decât prefect al judeţului Suceava”. Declaraţia şefului învăţământului sucevean vine la o zi după ce prefectul Doroftei a spus că Inspectoratul Şcolar Suceava se face responsabil de faptul că la şcoala din Ştirbăţ nu este încălzire şi că elevii nu pot veni la şcoală.

 

Conflict personal între primarul din Udeşti şi directoarea şcolii din localitate

Carcalete neagă orice responsabilitate a IŞJ-ului în această problemă şi susţine că „lucrările la şcoala din Ştirbăţ s-au făcut pe baza unui contract încheiat între unitatea de învăţământ şi firma constructoare”.

Petru Carcalete a mai adăugat că „la Ştirbăţ există un conflict între primar şi directoarea şcolii, şi printr-o hotărâre ilegală a Consiliului Local Udeşti, directorului unităţii de învăţământ i-a fost retras dreptul de a fi ordinator terţiar de credite”. Imediat după hotărârea Consiliului Local, care s-a dat după alegerile locale din vară, Carcalete a declarat că a primit o adresă din partea primarului comunei Udeşti, Săvel Viorel Botezatu, prin care i-a cerut schimbarea directorului de şcoală.

„Nu pot să schimb un director după bunul plac al unuia sau al altuia. S-a dat un concurs pentru ocuparea postului şi nu am motiv să o dau afară pe directoare”, a declarat Carcalete, referitor la cererea primarului din Udeşti de a o înlocui din funcţie pe Maria Platon.

 

150 de elevi învaţă în clase fără încălzire

În ceea ce priveşte declaraţiile prefectului Ovidiu Doroftei, referitoare la faptul că Ştefan Văideanu, angajat al Inspectoratului Şcolar, „forţând limita legii a făcut parte din Comisia de licitaţie pentru contractarea lucrărilor de la şcoala Ştirbăţ şi în prezent este diriginte de şantier”, Carcalete a comentat că sunt speculaţii.

„Nu ştiu ce ştie actualul prefect, de fapt nu ştie, se întreabă, dar nu e nici un conflict de interese”, a spus Carcalete, care a mai adăugat că Ştefan Văideanu, unul dintre cei aproximativ 100 de diriginţi autorizaţi din Suceava, are dreptul legal de a face acest lucru şi este angajat de şcoală, nu de IŞJ.

Conducerea IŞJ a spus că problema de la şcoala Ştirbăţ trebuie rezolvată de către primărie şi conducerea unităţii de învăţământ. „Sunt nişte copii care suferă din cauza unui conflict personal dintre directoarea şcolii şi primarul comunei Udeşti, care este susţinut de domnul Băişanu”.

Aproximativ 150 de elevi de şcoală generală din Ştirbăţ învaţă în clase neîncălzite, din cauză că firma care reabilitează unitatea de învăţământ nu a finalizat lucrările demarate acum un an de zile. Astfel, după ce au dărâmat sobele din şcoală, în vederea montării unui sistem centralizat de încălzire, constructorii nu au mai continuat lucrările. Mai mult, primarul Săvel Viorel Botezatu a spus că „reprezentanţii firmei sunt de negăsit, după ce au început o treabă de mântuială pe care nici nu au terminat-o”. Carcalete susţine însă că „primarul i-a alungat pe constructori, care au fost nevoiţi să concesioneze lucrarea unei alte firme”.

Referitor la declaraţiile primarului din Udeşti, potrivit cărora „lucrarea a fost plătită în avans şi a rămas nefinalizată”, Carcalete a spus că „s-au plătit doar lucrările executate, ba mai mult, s-au făcut lucrări în avans care au rămas neplătite”. Investiţia totală pentru reabilitarea şcolii Ştirbăţ este de peste 1,5 milioane de lei, iar până acum s-au alocat 800 de mii de lei. Banii, daţi până acum prin hotărâri de Guvern, s-au cheltuit pentru plata lucrărilor deja executate. Diferenţa de bani necesară pentru finalizarea lucrării nu a mai fost alocată de Guvern şi, practic, reprezentanţii IŞJ spun că şcoala din Ştirbăţ nu a primit bani pentru montarea sistemului de încălzire.

 

Replici ironice despre „celeritate”

Problemele de la Ştirbăţ l-au determinat pe prefectul Ovidiu Doroftei să-i ceară şefului IŞJ informaţii cu privire la stadiul lucrărilor de reabilitare a şcolilor finanţate de Guvernul României. Prefectul s-a arătat nemulţumit de faptul că, deşi i-a cerut lui Carcalete să răspundă cu celeritate solicitării, nici după opt zile de la formularea adresei, conducerea IŞJ nu a furnizat informaţiile cerute de prefect. „Ori domnul inspector general nu înţelege termenul în care a fost făcută solicitarea, şi în acest sens doresc să îi definesc în mod public termenul de celeritate, care înseamnă iuţeală, repeziciune, ori nu înţelege că legea îl obligă pe prefect să solicite astfel de situaţii şi că instituţiile publice sunt obligate să răspundă cu celeritate”, a declarat în urmă cu două zile prefectul Ovidiu Doroftei.

La conferinţa de presă de ieri, Carcalete a declarat că „prefectul mi-a transmis că nu i-am răspuns cu celeritate şi voia să mă înveţe ce înseamnă acest cuvânt. Ştiu ce înseamnă celeritate de când el nu era născut încă, probabil el nu ştie”.

În ceea ce priveşte faptul că nu a răspuns încă solicitării prefectului, Petru Carcalete a declarat că „trebuie să furnizez nişte informaţii numai după ce consult nişte documente din arhivă, ca să dau date corecte, nu după ureche”. Carcalete a mai spus că răspunsul pe care trebuie să-l dea prefectului nu are un termen limită.

„Am să răspund cu rapiditate, dar după ce consult documentele”, a mai adăugat Petru Carcalete.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Carcalete afirmă că „prefectul e o slugă”.
 Vizualizări articol: 1191 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 8 voturi
Carcalete afirmă că „prefectul e o slugă”3.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Super misto trimis de
(27 nov 2008, 13:08:46
Domnule Carcalete dar ONOFREI, cand era prefect, sluga cui a fost?????

TOTI SUNTETI NISTE SLUGI ORDINARE!!!!
2.   Adevar graiesti! trimis de
(27 nov 2008, 14:35:37
nu vedeti ce fata are, normal ca e sluga!
3.   Carcalete trimis de
(28 nov 2008, 06:25:06
EU SUNT CARCALETE - AM FACUT UN CONTROL DE RUTINA LA PRO HUMANITAS SI AM GASIT PORTILE INCHISE. DE, PANA ACUMA NU AM PUTUT DAR ACU CU CAMPANIA ASTA ELECTORALA AM PUTUT - MAI ALES CA SUNT CEL MAI BUN PRIETEN CU BAI.... - asta de ochii sucevenilor caci in culise radem de ne stricam de cele ce se scriu in ziarele de aici. Dupa ce etnia roma si cu etnia lui bai.. ajunge in parlament acolo ne dam mana - DAR ASTA SA NU AFLE SUCEVENII !!!. VA ROG FRUMOS SA NU MA VOTATI.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei