Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 nov 2008 - Anul XIII, nr. 280 (3961)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Acordarea contravalorii în lei a trusoului, prelungită până la sfârşitul anului 2009 - proiect

Joi, 27 Noiembrie 2008 (18:05:39)
Termenul de acordare a contravalorii în lei a trusoului ar putea fi prelungit până la sfârşitul lui 2009, întrucât există dificultăţi în găsirea unui furnizor care să asigure toate produsele ce vor compune trusoul pentru nou-născuţi, potrivit unui proiect de Ordonanţă de Urgenţă elaborat de MMFES.

Prin proiectul de ordonanţă de urgenţă Ministerul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse (MMFES) propune prelungirea termenului de acordare a contravalorii în lei a trusoului, până la sfârşitul anului 2009, astfel încât dreptul conferit de lege să fie acordat tuturor beneficiarilor.

Potrivit notei de fundamentare care însoţeşte proiectul de act normativ, măsura a fost luată după ce, pe baza evaluărilor realizate la nivelul autorităţilor administraţiei publice locale, s-a stabilit că există dificultăţi în găsirea unui furnizor care să asigure toate produsele ce vor compune trusoul pentru nou-născuţi, care duc la imposibilitatea acordării dreptului persoanelor îndreptăţite.

"Acest proiect de act normativ a fost elaborat ţinând cont de faptul că elementele mai sus-menţionate se referă la o situaţie extraordinară, iar neadoptarea de măsuri imediate în sensul celor preconizate, prin utilizarea procedurii de legiferare prin ordonanţă de urgenţă, determină consecinţe negative în sensul afectării uui interes public, respectiv interesul beneficiarilor legii nr.482/2006", se mai arată în nota de fundamentare.

În decembrie anul trecut, prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.150/2007 de modificare a Ordonanţei Guvernului nr.3/2007 privind unele măsuri financiar-fiscale din domeniul protecţiei sociale, cu modificările şi completările ulterioare, aplicarea Legii nr.482/2006 a fost decalată în sensul acordării pentru copiii născuţi în perioada ianuarie 2007 - decembrie 2008 a contravalorii trusoului, respectiv 150 lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acordarea contravalorii în lei a trusoului, prelungită până la sfârşitul anului 2009 - proiect.
 Vizualizări articol: 570 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Acordarea contravalorii în lei a trusoului, prelungită până la sfârşitul anului 2009 - proiect1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei