Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 nov 2008 - Anul XIII, nr. 280 (3961)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MECT a publicat modelele de subiecte pentru probele orale ale examenului de Bacalaureat 2009

Joi, 27 Noiembrie 2008 (13:34:16)
Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT) a publicat, miercuri, modelele de subiecte pentru probele orale ale examenului naţional de Bacalaureat 2009.

Potrivit unui comunicat de joi al MECT, cei interesaţi pot găsi modele de subiecte la discipline limba engleză, limba franceză, limba germană modernă, limba şi literatura germană maternă, limba şi literatura croată, limba şi literatura italiană, limba şi literatură maghiară, limba şi literatura română, limba şi literatura slovacă - profil real şi uman, limba şi literatura spaniolă, limba şi literatura turcă maternă - profil teologic si pedagogic, limba şi literatura turcă modernă, limba şi literatura bulgară - profil uman, limba şi literatură sârbă - profil real şi uman, limba şi literatură ucraineană, limba rusă şi limba rusă pentru minorităţi.

Cu excepţia probei orale de limba şi literatura română, în cazul căreia sunt disponibile patru variante, pentru celelalte discipline sunt prezentate câte un model de subiect, baremul de evaluare, precizări şi explicaţii privind modalităţile de rezolvare în raport cu obiectivele de referinţă sau alte informaţii utile, a precizat sursa citată.

Subiectele care se vor regăsi pe biletele de examen din sesiunile anului 2009 vor fi realizate de Centrul Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în Învăţământul Preuniversitar, în perioada martie - iunie 2009, pe baza unei proceduri speciale.

Subiectele pot să conţină unul sau două texte literare sau non-literare, urmate de două-trei cerinţe specifice, cu un grad de complexitate care să permită tratarea integrală în 10-15 minute.

Pentru probele scrise la examenul de Bacalaureat 2009 se păstrează aceleaşi modele ca la examenul din 2008, disponibile pe site-ul subiecte2009.edu.ro\arhiva\2008. Pentru candidaţii care studiază după programele vechi, valabile până în 2007, subiectele pot fi găsite pe www.subiecte2009.edu.ro\arhiva\2007, se mai precizează în comunicat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MECT a publicat modelele de subiecte pentru probele orale ale examenului de Bacalaureat 2009.
 Vizualizări articol: 494 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MECT a publicat modelele de subiecte pentru probele orale ale examenului de Bacalaureat 20090.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei