Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 oct 2008 - Anul XIII, nr. 248 (3929)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PDL a sesizat CNA cu privire la logo-ul TVR3, care ar fi o "variantă subliminală" a sloganului PSD

Marţi, 21 Octombrie 2008 (15:46:30)
PDL a sesizat CNA cu privire la logo-ul TVR3, "Mai bine împreună", pe motiv că acesta ar fi o "variantă subliminală" a sloganului PSD, "Mai bine pentru cei mulţi", în şedinţa de marţi Consiliul hotărând că SRTv nu încalcă legislaţia audiovizuală folosind respectivul text.

"Partidul Democrat Liberal apreciază că acest logo prezintă o apropiere nepermisă faţă de un slogan politic folosit chiar în campania electorală pentru alegerile din 30 noiembrie. De vreme ce Partidul Social Democrat a lansat programul de guvernare şi candidaţii pentru Parlamentul României sub sloganul "Mai bine pentru cei mulţi", considerăm că logo-ul TVR3 "Mai bine împreună" poate fi interpretat ca fiind o variantă subliminală a sloganului politic amintit mai sus, ceea ce contravine normelor profesionale şi morale sub care trebuie să funcţioneze un post public de comunicare în masă", se arată într-o adresă a PDL, semnată de prim-vicepreşedintele partidului, Adriean Videanu.

Videanu a cerut CNA să analizeze "oportunitatea folosirii de către Societatea Română de Televiziune a unui astfel de logo pentru lansarea unui nou post de televiziune, mai ales în această perioadă de pre-campanie şi campanie electorală".

Pe de altă parte, Societatea Română de Televiziune (SRTv) a transmis CNA, printr-o adresă semnată de Alexandru Sassu, preşedintele-director general al TVR, că încă de la sfârşitul anului 2007, proiectul TVR3 "a luat fiinţă sub denumirea «TVR3 - Mai bine împreună», cu o culoare reprezentativă mov".

"Conţinutul sloganului se referă la avantajul ("mai bine") existenţei unui post TV distinct de restul Canalelor TVR, care să reunească ("împreună") toate programele posturilor teritoriale de televiziune. Odată definit proiectul şi intenţia de a-l realiza, SRTv a efectuat demersurile curente, necesare şi legale pentru a-şi proteja marca, astfel încât, în data de 10.04.2008, SRTv a depus la OSIM o cerere de înregistrare marcă, pentru marca individuală, combinată, cu următoarele caracteristici: iniţialele TVR şi cifra 3 în culoare mov; litera R stilizată în degradeuri de mov; sloganul "Mai bine împreună" în culoarea mov (...) OSIM a admis înregistrarea mărcii TVR şi publicat marca în Buletinul Oficial de Proprietate Industrială, secţiunea Mărci, luna august 2008", spune Alexandru Sassu.

De asemenea, Sassu consideră că "acuzaţia PDL că, utilizând sloganul «Mai bine împreună», SRTv ar face o publicitate subliminală, mascată, programului electoral lansat de PSD, este exagerată, netemeinică, abuzivă şi constituie, în acelaşi timp, o ingerinţă în conţinutul programelor şi al politicii de programe ale TVR".

Şeful TVR mai precizează că TVR3 a început să emită oficial pe 10 octombrie 2008 datorită "exclusiv" unor factori de natură editorială şi tehnică.

Ca o concluzie, Alexandru Sasssu susţine că SRTv ar fi "singura în drept să solicite PSD încetarea utilizării sloganului «Mai bine pentru cei mulţi!» (....) în calitate de titular al mărcii combinate «TVR3 - Mai bine împreună» şi în baza Legii 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice".

Ca urmare a argumentelor lui Alexandru Sassu, CNA a decis că SRTv nu încalcă legislaţia audiovizuală folosind sloganul "Mai bine împreună" pentru televiziunea TVR3.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PDL a sesizat CNA cu privire la logo-ul TVR3, care ar fi o "variantă subliminală" a sloganului PSD.
 Vizualizări articol: 652 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PDL a sesizat CNA cu privire la logo-ul TVR3, care ar fi o "variantă subliminală" a sloganului PSD0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei