Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 oct 2008 - Anul XIII, nr. 248 (3929)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Diplomele instituţiilor de învăţământ acreditate în România şi Ungaria, recunoscute în statul vecin

Marţi, 21 Octombrie 2008 (14:53:19)
Diplomele, certificatele de studii şi titlurile ştiinţifice acordate de instituţii de învăţământ acreditate în România şi în Ungaria vor fi recunoscute reciproc de către autorităţile celor două ţări, care vor recunoaşte automat perioadele de studii efectuate pe teritoriul statului vecin.

Autorităţile române şi cele ungare vor permite elevului sau studentului, în baza acestei colaborări, să continue studiile în anul imediat următor, conform unei declaraţii comune semnate, marţi, la Szeged, în şedinţa comună a guvernelor din cele două ţări.

Guvernele României şi Ungariei au mai convenit să continue colaborarea în domeniul învăţământului, pe bazele deja stabilite ca urmare a acordurilor încheiate anterior prin sprijinirea mobilităţii profesorilor şi a studenţilor, respectiv acordarea unui sprijin comun cultivării aptitudinilor tinerelor talente din cele două ţări şi asigurarea infrastructurii moderne la unele unităţi şcolare din cele două ţări. Un alt obiectiv este actualizarea Acordului din 1997 cu privire la recunoaşterea reciprocă a calificărilor academice şi profesionale.

S-a convenit acordarea de sprijin material şi logistic pentru realizarea unui proiect comun de colaborare transfrontalieră în domeniul perfecţionării conţinutului învăţământului preuniversitar din cele două ţări. De asemenea, cele două părţi vor colabora pentru centrele de excelenţă create pe regiuni.

Guvernul României şi al Republicii Ungare vor acorda un sprijin financiar în vederea finalizării construirii şi dotării instituţiilor de învăţământ româneşti din Republica Ungară, respectiv cele maghiare din România. Cele două guverne au convenit un sprijin financiar comun în realizarea unui proiect bilateral de educaţie referitoare la activitatea Casei Corpului Didactic din câteva judeţe din România şi a unor instituţii de învăţământ similare din Ungaria.

În ceea ce priveşte problema romilor, cele două Guverne doresc să prezinte proiectul "Educaţia copiilor romi-calea spre un loc de muncă stabil" şi să intensifice schimbul de experienţă şi de bune practici în vederea preluării, adaptării şi includerii acestora în strategiile naţionale în domeniul educaţiei celor două ţări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Diplomele instituţiilor de învăţământ acreditate în România şi Ungaria, recunoscute în statul vecin.
 Vizualizări articol: 562 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Diplomele instituţiilor de învăţământ acreditate în România şi Ungaria, recunoscute în statul vecin0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei