Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 oct 2008 - Anul XIII, nr. 248 (3929)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Guvernul foloseşte bani publici pe post de mită electorală, cumpărând voturi

Marţi, 21 Octombrie 2008 (15:06:53)
Preşedintele PDL Emil Boc a acuzat, marţi, "guvernarea PNL-PSD" că foloseşte banii publici "pe post de mită electorală pentru a-şi cumpăra voturi", alocând preferenţial sume pentru primăriile conduse de edilii celor două formaţiuni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Guvernarea PNL-PSD foloseşte bani publici, banii cetăţenilor, pe post de mită electorală pentru a-şi cumpăra voturi. PNL şi PSD cumpără voturi pe banii noştri, pe banii publici”, a declarat Emil Boc, într-o conferinţă de presă.

El a dat ca exemplu ultimele alocări de sume la nivel naţional din partea Guvernului, pentru primării, din care ar reieşi că primarii PNL şi PSD ar fi fost favorizaţi.

"La locale, PDL şi PSD au fost la egalitate, 28,9 la sută din voturi. Ei au mai multe primării, cu o sută mai multe decât noi, noi avem cele mai importante municipii ca pondere demografică. Sunt forţe sensibil egale la alegerile locale”, a spus Boc.

Potrivit acestuia, în schimb, PSD a primit pentru cele 1.110 primării suma de 146 milioane de euro, în timp ce PDL, cu 908 primării, a primit 31 de milioane de euro, "în condiţiile în care rezultatul alegerilor este egal”.

"PNL, cu 706 primării, a obţinut 97 milioane de euro. Până şi UDMR, cu 184 de primării, a obţinut 26 de milioane de euro. Asta demonstrează negru pe alb, cu argumente publicate în Monitorul Oficial, că banul public este folosit ca instrument electoral, ca mită electorală pentru a cumpăra voturi cu bani publici”, a afirmat Emil Boc.

Liderul PDL a subliniat că alocările "s-au făcut într-o manieră electorală", fără precedent după 1989.

"Colegii electorale ale ştabilor PSD şi PNL au fost umflate cu zeci de milioane de euro. Colegiul lui Mircea Geoană de la Dăbuleni a primit 12,2 milioane de lei, cel al lui Teodor Meleşcanu 10,6 milioane de lei, al lui Varujan Vosganian 15,5 milioane de lei, iar al lui Cristian David 15,7 milioane de lei. Iar judeţele Dolj şi Teleorman au primit aproape 100 de milioane de lei fiecare”, a declarat Boc.

Preşedintele PDL s-a întrebat cum, în astfel de condiţii, mai pot avea loc în România alegeri libere, periodice şi corecte.

"Dacă la aspectul liber şi periodic nu comentez, la aspectul de corectitudine daţi-mi voie să mă îndoiesc foarte serios cu privire la capacitatea acestor guvernanţi de a înţelege că banul public nu trebuie utilizat în scop de partid, în scop clientelar”, a conchis liderul democrat-liberal.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Guvernul foloseşte bani publici pe post de mită electorală, cumpărând voturi.
 Vizualizări articol: 584 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Guvernul foloseşte bani publici pe post de mită electorală, cumpărând voturi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei